Skocz do zawartości

Problem przy zmianie kierownicy (zdjęcia)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam e34 z 1992r ma ona przebieg 260tys co widac nie tylko na wyświetlaczu ale także na kierownicy która jest poprzecierana...

i właśnie przy zmianie tej kierownicy wystąpił problem poniewaz zakupiłem nową kierownice ale była ona z roku 1988(nigdy nie używana prosto z serwisu) niestety nie pasuje(nie może dosięgnąć pierścień do tego frezu) moja była z poduszką a ta bez...

widziałem w ogłoszeniach e34 z 1992 z kierownicą bez poduszki...

czy były jakieś zmiany?

oto zdjęcia:

ta nowa aż pachnie...

http://img317.imageshack.us/img317/8493/kiera3nh.jpg

a to stara taka jak moja:

http://img121.imageshack.us/img121/8286/721213223vk.jpg

jeśli nie da rady to może ktoś chce zakupić ta co kupiłem pasuje chyba też do e32 ...

i pyt 2

Czy siedzienia z e32 pasują bez przeróbek do e34

Pozdrawiam!

Opublikowano
wydaje mi sie ze ta Twoja stara jest z e36 i ze juz ja ktos zmienil kiedys, no ale moze sie myle i ze ten tym kierownicy bym montowany w e34.
Opublikowano

W E32 i E34 trzpień kolumny kierowniczej jest zakończony grubszym w średnicy wieloklinem dla kierownic z AirBagiem, natomiast dla kierownic bez poduszki ten wieloklin jest cienki w średnicy.

Dlatego też Ci nie pasuje.

Opublikowano

W ASO BMW Andrzej Proć w Częstochowie (co prawda nie jest już autoryzowanym serwisem BMW, ale ma dużo fabrycznie nowych części do starych modeli, można się potargować) widziałem na półce nowe fabrycznie koło kierownicy bez airbag'u do Twojego modelu (pewnie sprzedali osobno). Sam się zastanawiałem nad tą "dziewiczą" skórą ale sobie odpuściłem. Poniżej masz kontakt.

ASO BMW Andrzej Proć

42-200 Częstochowa, ul. Warszawska 303 /311 - woj. śląskie

tel. (034) 3643023, fax (034) 3643029

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano
Zasada jest taka... Jeśli masz kierownicę z poduszką zastąpisz ją tylko kierą z poduszką , jeśli masz kierownicę bez poduszki założysz tylko bez poduszki. Sprawa prosta.
Opublikowano

wszystko jasne !

pozostaje tylko obszycie starej

najlepiej trójkolorowymi nicimi ja w Mpower ale trzeba czekać tydzień minimum a bez kierownicy to już nie ten komfort jazdy;)

Opublikowano
no jak by nie patrzał bez kierownicy może nie być rodości z jazdy (przez ten tydzień) :mrgreen:
Bayerische Motoren Werke http://img482.imageshack.us/img482/7716/bmwsmiley9vq.gif
Opublikowano
wszystko jasne !

pozostaje tylko obszycie starej

najlepiej trójkolorowymi nicimi ja w Mpower ale trzeba czekać tydzień minimum a bez kierownicy to już nie ten komfort jazdy;)

Jeśli chcesz to dowiem się ile gość chce za to koło, mogę Ci kupić i przesłać, zawsze to taniej niż tłuc się na Śląsk.

PS

Zakładając że jest ciągle w sprzedaży.

Pozdrawiam

Gomes

Opublikowano

Dzięki za fatyge ale pewnie na nowe w ASO to napewno mnie nie stać i chyba sobie odpuszcze ale jak ktos ma teraz kase i chce sobie taką kupić to znalzałem nową na allego

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=71213939

gość twierdzi że wygląda na nieużywaną...

ja dokonam zakupu jak sprzedam tą którą niepotrzebnie zakupiłem tak więc jak ktoś ma wersje e32 e34 bez poduszki to może ma ochotę na taką "dziewice"

pzdr

Opublikowano

Jelito napisał

Jeśli masz kierownicę z poduszką zastąpisz ją tylko kierą z poduszką

Drobny wyjątek, ale znaczący.

Z E36 nawet bez poduszki kierownica pasuje do E32 i E34 gdzie jest z poduszką

A dlaczego znaczący?

Jest ona ciut mniejsza w średnicy koła i elegancko sie nią w E34 i E32 kręci

Opublikowano

Witam

Jezeli kupiles swiadomie ta kiere i chcesz ja zalozyc,to moze mozna wymienic kolumne /albo jej czesc/ kierownicy na odpowiednia do tej nowki.

Ale moze to sie nie oplaca :(

Tak sobie tylko pomyslalem :)

pozdrawiam

Opublikowano

Raczej się nie opłaca:

kolumna

kostka stacyjki.

obudowa kierownicy

kwestia rozwiązania klaksonu

itp

Po za tym korpusy stacyjki do tych kierownic są poszukiwane - przynajmniej w moim regionie, ze względu na pękanie trzpienia stacyjki łączącego wkładkę z kostką elektryczną