Skocz do zawartości

320i Problem z uchylaniem szyby przy otwieraniu i klamką

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

1. Mam taki problemik, że szyba pasażera nie uchyla się prawidłowo przy otwieraniu drzwi (E36 320i Coupe 94'). Opada tylna część a przednia wcale. W prawdzie o uszczelke nie ociera przy zamykaniu ale nie powinno byc tak.

2. Drugi problem to ciężko otworzyć drzwi pasażera od środka (klamka łapie przy samym końcu) więc wrażenie jest jakby się miała wyrwać.

3. I Pytanko głowne na co zwrócić uwagę po zdjęciu boczku bo chyba to jednak niezbędne.

4. Szyba pasażera czasem nie chce się zamknąć tylko cofa się do tyłu wciskając przycisk zamknięcia szyby.

Dziękóweczka Bmiarze

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano (edytowane)
Siemanko

1. Mam taki problemik, że szyba pasażera nie uchyla się prawidłowo przy otwieraniu drzwi (E36 320i Coupe 94'). Opada tylna część a przednia wcale. W prawdzie o uszczelke nie ociera przy zamykaniu ale nie powinno byc tak.

2. Drugi problem to ciężko otworzyć drzwi pasażera od środka (klamka łapie przy samym końcu) więc wrażenie jest jakby się miała wyrwać.

3. I Pytanko głowne na co zwrócić uwagę po zdjęciu boczku bo chyba to jednak niezbędne.

4. Szyba pasażera czasem nie chce się zamknąć tylko cofa się do tyłu wciskając przycisk zamknięcia szyby.

Dziękóweczka Bmiarze

Na początek popraw tytuł- viewtopic.php?f=68&t=120678 jesteś nowy ok :wink: Witam na pierwsze i czwarte pytanie znajdziesz odpowiedz tutaj- viewtopic.php?f=15&t=11129&hilit=szyba+sie+nie+domyka#p73053 .Jeżeli chodzi o klamkę to wystarczy przesmarować zamek w drzwiach na pewno jest suchy jak pieprz i stawia opór,też tak miałem.Jeżeli chodzi o boczek to niema żadnej filozofii,przy ściąganiu boczku uważaj na plastikowe spinki bo lubią pękać.

Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
Co do boczku, to u mnie lubią się odklejać od boczku, plastiki w których siedzą spinki, więc warto by było przygotować płaski srubokret i oblozyc szmata, zeby podwazyc boczek jak najblizej spinki.