Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W takim razie cierpliwie czekam na "ułożenie" siebie albo auta. Tymczasem jutro robię aktualizację softu i xenony. pozdr

P.S. Bad_Boy - mi również podoba się Twój "setup" tylko raczej nie na polskich drogach.

Opublikowano

Raczej jest to właściwy produkt - też już o tym myślałem

link z aukcji

http://allegro.pl/sprezyny-obnizajace-bmw-e90-330-330xd-i1479098523.html

dane ze strony eibacha

----------------------- numer zestawu ------------- przód ---------------- tył

330XD 09.2005 - E10-20-014-09-22 F11-20-014-04-VA F11-20-014-05-HA n/a 1090 kg 1200 kg 30 mm 15-20 mm

naklejka z pudełka

http://img822.imageshack.us/img822/3125/img0112ta.jpg

pozdr.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Sugeruje zmianę na normalne opony-

będziesz zadowolony.

Z komfortu na pewno będzie zadowolony, gorzej z prowadzeniem auta przy wyższych prędkościach - zwłaszcza w zakrętach....

Opublikowano

Może przy rozmiarze "16-"17 bo

"19 są już wzmocnione, maja niski profil i pod tym względem nie ma różnicy.

Jest za to na + w komforcie. Dlaczego M3 wychodzi na "normalnych" oponach ?

W tym samym temacie kilka postów w tył czytałem żeby nie obniżać auta bo to zle ulice itd a teraz nagle wielkie prędkości z zakretami...? Zdecydujmy sie panowie.

Właściwości jezdne zwiekszasz wymieniając koła na większe,

a komfort polepszasz rezygnując z RFT.

Opublikowano

W tym samym temacie kilka postów w tył czytałem jakie to zle ulice itd a teraz nagle wielkie prędkości z zakretami...?

Niestety u nas są takie anomalia, 500m ładnego asfaltu - 400m "duktu lesnego" - 2km ładnego asfaltu - 3km wyrw... itd.

Są miejsca takie i takie, ale nie które są naprawdę wręcz niewyobrażalne.

Według mnie jak ktoś kupuje BMW, na dodatek je obniża i utwardza oraz jeździ na 18'' kołach to jest świadom i liczy się z tym że komfort będzie nie duży ale za to inne aspekty biorą górę.

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Może przy rozmiarze "16-"17 bo

"19 są już wzmocnione, maja niski profil i pod tym względem nie ma różnicy.

mam 18" lato RFT na zimę zwykłe 18"

różnica w prowadzeniu i komforcie duża.

W tym samym temacie kilka postów w tył czytałem żeby nie obniżać auta bo to zle ulice itd a teraz nagle wielkie prędkości z zakretami...? Zdecydujmy sie panowie.

Właściwości jezdne zwiekszasz wymieniając koła na większe, a komfort polepszasz rezygnując z RFT.

Ja o niczym takim nie pisałem :)

Opublikowano

Witam, właśnie zastanawiam się czy kombinować coś z zawieszeniem. Pewne jest to, że chce obniżyć tylko teraz pytanie czy eibach pro kit, sportline czy jeszcze coś innego.. z tego co wyczytałem do sportline przydałaby się wymiana amortyzatorów?

Poza tym w niedalekiej przyszłości chce dołożyć m-pakiet zewnętrzny i zastanawiam się czy auto na sportline nie będzie szorowało zderzakiem o drogę przez 80% czasu. Kolejna sprawa to koła; wszystkie 4 sztuki na oponie 245/35/19, felgi przód 8,5J tył 9,5J +dystans 20mm czy na sportline tył nie będzie przycierał..? Teoretycznie opona z tyłu powinna mieć profil 30.

Prosiłbym o jakieś porady i wskazówki dotyczące tej kwestii szczególnie osób, które mają związane z tym tematem doświadczenie.

Opublikowano
Witam, właśnie zastanawiam się czy kombinować coś z zawieszeniem. Pewne jest to, że chce obniżyć tylko teraz pytanie czy eibach pro kit, sportline czy jeszcze coś innego.. z tego co wyczytałem do sportline przydałaby się wymiana amortyzatorów?

Poza tym w niedalekiej przyszłości chce dołożyć m-pakiet zewnętrzny i zastanawiam się czy auto na sportline nie będzie szorowało zderzakiem o drogę przez 80% czasu. Kolejna sprawa to koła; wszystkie 4 sztuki na oponie 245/35/19, felgi przód 8,5J tył 9,5J +dystans 20mm czy na sportline tył nie będzie przycierał..? Teoretycznie opona z tyłu powinna mieć profil 30.

Prosiłbym o jakieś porady i wskazówki dotyczące tej kwestii szczególnie osób, które mają związane z tym tematem doświadczenie.

Ja jeżdżę na 19" tył ET20 opona 245/35/19 i mam zamontowane Eibach sportline jest super nic nie obciera na dniach będą na tyle 19x10" ET 20 i też nic nie będzie obcierać masz niestety złe wyobrażenie co do sportlina to bardzo wysoki zawias .... a 9,5 to nie taka szeroka felga, seryjna 19 w bmw ma chyba 9" a do bmw e90 pakuję się na sportline 20"x10" ET25 i jeszcze inne wynalazki dużo szersze , nie musisz wymieniać amortyzatorów do sportlina aczkolwiek możesz to zrobić wszystko zależy od ciebie dużo ludzi w de i innych krajach jeździ już po 2-4lata na serii i jest ok tak że tak szybko amorki w bmw ci się nie posypią .