Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pewien irytujący problem kiedy włączę ogrzewanie tylnej szyby słycha w radiu szum, tak jakby jakies zakłócenia fali w radiu. Mam klime manualną i radio bussines. Wiecie za co mam się zabrać??
Opublikowano
Z tego co wiem, antenę stanowią najwyższe 'nitki' na tylnej szybie. Normalnie nie powinny grzać w ori szybie. Może masz wymienioną na inną? Włączenie grzania by miało wtedy wpływ na radyjko...
Pozdrowienia od lenia
Opublikowano
Też tak mam , szyba jest ori. Mam klimę auto i profesional, ale myślę że to nie ma nic wspólnego z tą awarią. Nie wiem co to może być, może ktoś nam pomoże.
Opublikowano
mialem tak w poprzedniej E39, w końcu problemu nie usunąłem, nie przeszkadzało mi to jakoś za bardzo. Ale zauważyłem u siebie, że jeden pasek grzanie tylnej szyby jest chyba przerwany bo zimą wyraźnie nie schodził w tamtym miejscu szron, może ma to powiązanie

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano
Ja też tak mam - szybę mam oryginalną, radio Professional, a klimę automatyczną. W przypadku touringów faktycznie kilka nitek jest współdzielonych na antenę i ogrzewanie. Obawiam się, że nic z tym nie zrobimy - taki urok :(.
Opublikowano
Koledzy ja tak miałem w E46 i stało mi sie to po tym jak wymieniałem radio z kaseciaka na cd (ori) problem lezał w podłączeniu anteny do radia wiec poszukajcie najpierw tam problemu:) Pozdrawiam ...
Opublikowano
tez to mam przy radiu business i klimie automatycznej, byłem u elektryka, sprawdził wszystkie nitki w tylnej szybie, nie ma tam nic uszkodzonego. jedyne co poradził to może zakodowanie radia na nowo, ale jeszcze tego nie dokonałem..
Opublikowano
Powtarzam: u mnie wszystko jest nowe, oryginalne i 100% sprawne... a przy włączonym ogrzewaniu słychać dodatkowe szumy. Nie szukajcie więc problemu w tym, że ktoś w starszym aucie wymieniał radio albo w e91 ma uszkodzone ogrzewanie szyby...