Skocz do zawartości

316i 1999 Jakie wybrać tarcze i klocki na przód do Compacta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Potrzebuję dobrać jakieś tarcze i klocki do mojej e36, przeglądając allegro trafiłem na komplety tarcze Brembo + klocki Ferodo (lub Brembo) w cenie 270 pln (niewentylowane) oraz 332 pln (wentylowane).

Pytania:

1. Czy takie zestawy będą pasować do mojego samochodu (e36, 316i, Compact, 1999)?

2. Czym się różnią zestawy wentylowane od niewentylowanych - które wybrać

3. Klocki Ferodo czy Brembo ? (a może jeszcze inne?)

Z góry dzięki za odpowiedź,

qwert6668

Z opisu aukcji:

Nowy zestaw tarcz PRZÓD firmy BREMBO ( średnica 286mm) oraz komplet klocków PRZÓD z firmy BREMBO.

Tarcze przód - 2szt. - 08.5359.14 - BREMBO - niewentylowane !!! 286mm / 12mm !!!

Klocki przód - 4szt. - P 06 024 - BREMBO

!!! CENA ZA 1 KOMPLET !!!

tj. 2szt tarcz + kpl. klocków

Teoria jest wtedy gdy wiesz wszystko, a nic nie chce działać.

Praktyka jest wtedy, gdy wszystko działa, a nie wiesz dlaczego.

Ja łącze teorię z praktyką. Nic mi nie działa i nie wiem dlaczego !?

(moje pięć) (moje trzy tbd)

Opublikowano
niewentylowane od wentylowanych różnią się tym że są niewentylowane =D to raz, teoretycznie wentylowane pryz ostrej jezdzie powinny sprawowac sie lepiej, ALE w 316i nie byly wentylowane, zapewne wentylowane są grubsze(nie tyle grubsze co szersze), zatem pewnie będzie problem żeby zacisk je objął.
Opublikowano

Są szersze, trzeba wymienić zaciski do wentylowanych.

Niewentylowane były montowane seryjnie i w Twoim samochodzie raczej wentylowanych nie wykorzystasz.

Brembo i Ferrodo to dobrzy producenci.