Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy, jakie żarówki podchodzą do świateł przeciwmgielnych, mam 530 D, E 39, 2001 roku (po lifcie). W sklepie sprzedali mi SB4 które miały pasować ale nie pasują. Problem jest taki, że w sklepie zarówno SB3 jak i SB4 są tak pakowane , że nie widać gniazda więc nie wiem jakie pasują. Mam nadzieje że nie ma tu jakiegoś wynalazku firmy BMW które kosztuje grubą kasę. Dzięki za pomoc
Konrad
Opublikowano

U mnie - m-pakowe światła przeciwmgielne, auto z kwietnia 2003 - są HB4. Najlepiej jak wejdziesz tu http://www.realoem.com/bmw/select.do wpiszesz ostanie 7 cyfr swojego VINu i w odpowiednim dziale na rysunku sprawdzisz sobie co fabryka przewiduje.

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jakie to są żarówki SB3 i SB4?? Ja o takich nie słyszałem. Może chodzi o HB3 i HB4.

W przeciwmgielnych po lifcie są żarówki H8.

Opublikowano
podepne sie do tematu...ale zapytam, czy ma ktos jakis patent jak wyciagnac halogeny przeciwmgielne ? mam je zaparowane i chcialbym zrobic z nimi porzadek ;/

wyjmnij kratki te obok halogenów - powinny być zamontowane na kołkach umieszczonych na górze kratki

pod kratkami będą śrubki halogenów - po dwie

jak je wykręcisz to pociąg halogen bo z drugiej strony ma tylko bolec wchodzący w gniazdo