Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem tutaj nowy wiec jesli jest cos nie tak prosze o wskazówki.

Kilka dni temu zakupiłem BMW e36 323i, wszystko pieknie łandnie do przedwczorajszego wieczoru, po przejechaniu kilku kilometrów wskazówka temperatury płynu wskoczyła z pionu na czerwone pole(dzieje sie tak cały czas do dzisiaj), początkowo myslałem, ze to wada czujnika.

Niestety zaraz pózniej doszedłem do tego ze weze od układu chłodzenia są twarde i wytworzyło sie w nim bardzo duze cisnienie.

Od razu zabrałem sie za wertowanie forum w celu podjęcia jakich działan.

Dzisiaj został sprawdzony termostat - wszystko z nim ok, w samochodzie nie ma ogrzewania, do jutra planuje sprawdzic pompe wody.

Znajomy mechanik podejrzewa ze to zasługa uszczelki pod głowicą jednak samochód nie dymi na biało, nie kula na obrotach, trzyma moc, elegancko odpala, pod korkiem ani na bagnecie nie ma białego nalotu, w oleju nie ma śladów płynu a w pynie oleju...wiec nie wiem co moze byc nie tak..

Opublikowano

tak, układ został zalany nowym płynem i odpowietrzony.

...wie ktos jakie są oznaki ukręconego wirnika pompy wody?

Opublikowano
tak, układ został zalany nowym płynem i odpowietrzony.

...wie ktos jakie są oznaki ukręconego wirnika pompy wody?

Nom grzeje się auto,pompa do wymiany.Tu mam ciekawy link poczytaj http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=3905&start=0&sid=a7253b148200e6c805b0ad03e468ad95

Opublikowano

dziekówa, juz czytałem wczesniej ten wątek:)

dzisiaj niestety nie udało sie dobrac do pompy, mam wielką nadzieje ze to tylko pompa;)

Jutro jak tylko bede wiedział cos wiecej dam znac..