Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam:D

mam problem i sam nie potrafie go rozwiazac;(

wlazylem do auta xenony wszystko pieknie podlaczylem ;) zapalilem autko wlaczylem xenony i bum autko zgaslo i nie moge go odpalic po wyjeciu kluczyka autko znowu zapalilo co moze byc tego przyczyna? komputer wariuje pokazujac spalone zarowki... po wlozeniu spowrotem zwyklych h7 wszystko jest ok...

Opublikowano
hmmm a jakie sa cyfrowe a jakie analogowe? ale poczekaj pojde sprawdze zrobie zdjecie i wstawie :D
Opublikowano

kupiles pewnie najtansze analogowe....

cyfrowe porzadne maja uklad zapobiegajacy wyskakiwaniu bledow na komputerze m.in spalonych zarowek...

dlaczego auta nie mozesz odpalic....to nie wiem niestety

Opublikowano
a moglbys mi znalesc na allegro takie xenony?? i podac link byl bym wdzieczny a te orginalne tez sa nie dobre? bo jak je zaloze to tez gasnie;/ teraz mam zwykle h7 i jest wszystko malina
Opublikowano

Jeśli chcesz HIDy, które nie będą Ci stwarzać problemów w aucie i będą trwałe to wejdź na stronę http://www.well-done.pl - mówię od razu - nie będzie to cena rodem z Allegro, gdzie za 200pln kupisz "jakieś HIDy". Tutaj płacisz sporo więcej ale masz gwarancję (posiadam taki zestaw u siebie) , że jest to zrobione porządnie i - przede wszystkim - przetwornice dostosowane do komputera/elektroniki e39. Wybierz system WZ-07 Prestige - u mnie sprawuje się idealnie. Jeśli ta cena jest za wysoka to poczekaj jeszcze na jakieś komentarze - może ktoś ma jakiś przetestowany zestaw z Alledrogo w znacznie niższej cenie i Ci coś poleci.

Pzdr.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem identyczny problem w jednej 530D. Padła oryginalna przetwornica więc zostały kupione jakieś zamienniki.

Po włączeniu lamp auto 2 na 3 włączania gasło, wyskakiwał błąd skrzyni tiptronic i nie dało się uruchomić auta. Do tego przy włączaniu mrugały kontrolki na desce.

Wymieniłem przetwornice na cyfrowe, nadal to samo. Wymieniłem żarniki na oryginały (bodajże do BMW dostarcza Philips lub Osram) i problem zniknął. Poprzednie żarniki (jakieś z allegro) miały ogromny pobór mocy przy starcie, oryginały o wiele wolniej się rozjaśniały.

Polecam zamienić się z kimś nawet na chwile co ma oryginalne ksenony w celu sprawdzenia, powinno być ok.

Pozdrawiam,

Opublikowano

DLA autora postu.MAM kolego założone te xenonki w mojej BUNII od 1.5r i wszystko gitara,żadnych problemów, sensacji.

Kontakt z nimi super,wszystko czają,dają gwarancje na fakturze,przysyłaja,płacisz przy odbiorze.Najwazniejsze że mam tyle czasu i wszystko OK :mrgreen: .Założyłem tez do drugiego wozika Laguna II,wszystko smiga i nie ma problemów z kompami.ZAZNACZAM :nienie: NIC wspólnego nie mam z ta firmą,polecam bo sprawdziłem ich na własnej skórze.

http://moto.allegro.pl/xenartz-zestaw-hid-h7-xenon-xenony-ksenon-ksenony-i1543085677.html

POzdr i powodzenia....JA mam 6000k i te za 400zł.Mają większy wybór i też tańszych ale radzili mi z góry te.Gwarancja 2lata nawet na zarniki. :!: :!: