Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Proszę o radę w rozwiązaniu problemu. Otóż jakiś miesiąc temu alarm w samochodzie zaczął się aktywować samoczynnie. Zauważyłem także, że w czasie jazdy zapala się lampa wewnętrzna. Ta lampa też nie zawsze się wyłącza na postoju np. w garażu po zamknięciu drzwi samochodu. Po włączeniu alarmu i zamknięciu drzwi centralnym zamkiem syrena sygnalizuje , jakby któreś z drzwi były nie zamknięte (chociaż są zamknięte) i alarm zaczyna "wyć". Dzisiaj z kolei zauważyłem, że po zamknięciu drzwi i przekręceniu kluczyka centralny zamek nie blokuje drzwi (co się działo automatycznie do wczoraj). Te objawy raz są a raz ich nie ma, częściej jednak występują.

Czy ktoś spotkał się z takimi problemami i jak temu zaradzić?

Pozdrawiam

Janek

Opublikowano
wydaje mi sie ze masz wytarte wlaczniki krancowe przy drzwiach. Sa one zintegrowane razem razem z tymi uchwytami (niewiem jak to nazwac) znajdujacymi sie na slupkach.
Opublikowano
wydaje mi sie ze masz wytarte wlaczniki krancowe przy drzwiach. Sa one zintegrowane razem razem z tymi uchwytami (niewiem jak to nazwac) znajdujacymi sie na slupkach.

zgadzam sie, sprawdz wlaczniki krancowe.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sprawdziłem, wytarta krańcówka na słupku przy drzwiach kierowcy. Zastanawiam się jak naprawić to wytarcie. W salonie Sikory krzyknęli 80zł

Pozdrawiam

Opublikowano
Niektorzy podklejaja jakims patentem wytarte miejsce poxilina bodajze :roll:
Opublikowano
Sprawdziłem, wytarta krańcówka na słupku przy drzwiach kierowcy. Zastanawiam się jak naprawić to wytarcie. W salonie Sikory krzyknęli 80zł

Pozdrawiam

wkoncu co nowe to nowe ;) a tak serio przejedz sie poszrotach to powinienes cos znalezc.zwroc jeszcze uwage na ta gume w tym uchwycie zeby byla dobra i nie wyrobiona.