Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, odgrzewana temat bo chyba nigdzie nie mogę znaleść info co dokładnie zrobić… auto mam już 6/7 lat (e87 120d 06r) nigdy nie miałem tej ikonki… jeżdżę dużo wiec to nie problem małych tras. Posiadam pilot z akumulatorem i jakby nie wiem czy on padł czy ładowarka która go ładuje podczas jazdy? Są może jakieś bezpieczniki które warto sprawdzić? Możecie mnie nakierować od czego zacząć? Auto otwiera i zamyka normalnie jak zawsze, odpala normalnie. Boje się, ze padnie całkiem i nic nie zrobie a nie mam zapasowego. Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Bateria w sensie ten akumulatorek, tak? Pytanie tylko jakbym nie zdarzył wymienić i całkiem padnie to odpalę auto? Czy tylko nie otworze drzwi z pilota?
Opublikowano
Bateria w sensie ten akumulatorek, tak? Pytanie tylko jakbym nie zdarzył wymienić i całkiem padnie to odpalę auto? Czy tylko nie otworze drzwi z pilota?

Tak bateria - wg FHU Kluczyk jak padnie to odpali samochód ale nie otworzysz drzwi z przycisku

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bateria do kluczyla bez wymiennej baterii, czyli takiego, ktory trzeba rozcinać to VL2020 z nóźkami wyprowadzonymi pod katem 90 stopni. To jest akumulatorek. Koszt na allegro z wysyłka kolo 20 zl. Dobrze jest od razu obudowe wymienić. Do kupienia też jest na allegro. Przy rozcinaniu depikatnie żebys nic nie odciął z elementów. Nie musisz podawać żadnego zasilania podtrzymującego ani kodować kluczyka po wymienia. Musi od razu działać.

Bateria do kluczyla z wymiennymi bateriami, czyli do aut z Comfort Access to CR3032, najzwyklejsza. Otwierasz klapkę i wymieniasz.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Problem inny niż wszyscy. Auto E87 kluczyk bez dostępu komfortowego czyli z akumulatorkiem. Kluczyk normalnie otwiera i zamyka drzwi z przycisku a po włożeniu do gniazda nie odpala samochodu wyskakuje bateryjka z kluczykiem. żadnych innych błędów nie ma. Skoro auto nie odpala to nie mogę naładować kluczyka.

Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Patrzyleś na blęfy w ISTA?

Czy ktos już otwieral ten kluczyk?

Ma tak od twojej nowosci, czy dzialal i przsstał

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Błędy w ISTA nie pamiętam ale jak wyskoczyła ikonka bateryjka z kluczykiem to z licznika odczytałem błąd:

CC-ID 65 – Change Key, Key Battery Low   

Ten akumulatorek jak dobrze rozumiem to chyba do uruchamiania silnika mogło by go nawet nie być. Jeśli się mylę to proszę o sprostowanie. Tam są dwa niezależne układy - do uruchamiania silnika i -do otwierania centralnego i tu tylko potrzebny ten akumulatorek jest. 

Kluczyk ten nierozbieralny przejęty już w takim stanie po poprzednim właścicielu jemu nie odpalał i niby nie drążył tematu.

Ostatnio miałem inne usterki więc chwilowo kluczyk zszedł na drugi plan ale cały czas pamiętam, że trzeba do tego wrócić.

Pozdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 9.03.2024 o 17:36, swaldi napisał(a):

Kluczyk ten nierozbieralny przejęty już w takim stanie po poprzednim właścicielu jemu nie odpalał i niby nie drążył tematu

Każdy jest rozbieralny tylko w jednym wymieniasz baterię a w drugim akumulatorek no i te z akumulatorkiem trzeba rozcinać

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Klucz (akumulatorek) się ładuje podczas jazdy w stacyjce. Wyjmowana bateria jest tylko w pilotach z dostępem komfortowym.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Wracam do tematu. Ogarnąłem inne usterki, przyszedł czas na zapasowy kluczyk. Nadal nie działa, przy próbie uruchomienia wyskakuje kontrolka przekreślonej bateryjki i silnik nie odpala. To wersja kluczyka z akumulatorkiem. Akumulatorek w pilocie nie jest rozładowany gdyż normalnie otwiera i zamyka drzwi centralnego zamka. Jakieś pomysły?

Pozdrawiam.