Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ma ktos moze fotke gdzie znajduje sie czujnik temperatury zewnetrznej gdyz nie moge go odszukac

wiem ze jest z lewej strony od kierowcy pod nadkolem ogolnie wszytsko dzialalo ok a teraz pokazuje -40stopni na forum znalazlem ze takie wskazanie jest przy odlaczonym czujniku nie wiem moze gdzies odpadl na dziurach.

dlatego potzrebowal bym fotke zrobiona przez kogos z foruum

Opublikowano

Kolego czujnik temperatury zewnętrznej owszem znajduje się z lewej strony (od strony kierowcy) ale nie pod zakolem tylko w zderzaku bądź osłonie silnika. Podejdź do auta z przodu i poszukaj go w zderzaku bądź w osłonie silnika w okolicy lewego halogenu tylko pod autem. Jak włożysz tam rękę powinieneś wyczuć coś w rodzaju patyka w takim zagłębieniu. Przynajmniej u mnie tak jest.

Powodzenia.

Opublikowano
Jeśli chodzi ci, że jest on montowany w miejscu w okolicy nr. 7 na schemacie który podałeś to obaj mamy rację ponieważ najlepszy dostęp jest właśnie od spodu w okolicy lewego halogenu a nigdy się nie przyglądałem czy jest to część zderzaka osłony czy zakola. U mnie ten czujnik znajduje się właśnie w miejscu w okolicy elementu nr 7 na schemacie który podałeś. (w tym okrągłym otworze)
Opublikowano
(...) owszem znajduje się z lewej strony (od strony kierowcy) ale nie pod zakolem tylko w zderzaku bądź osłonie silnika. (...)

Element nr. 7 to właśnie nadkole, tzw. krótkie. Pzdr.

Ps. blachaxxx nie kupuj przypadkiem tych czujników za 20zł na allegro. To straszne badziewie i nie warto tego brać.

Opublikowano

No tak tylko ja się nigdy nie zagłębiałem czy to element zakola czy zderzaka. Tak czy inaczej ustaliliśmy już miejsce :lol:

Ja miałem problem, że czujnik oszukiwał mnie o jakieś 3 stopnie. Włożyłem rękę, poruszałem nim i o dziwo przestał oszukiwać.

Opublikowano
i sprawdź czy masz mocowanie tego czujnika taki okrąg plastykowy .... a to co sprzedają na allegro to fakt czujnik , ale zwykły termistor który w żaden sposób nie przypomina tego oryginalnego i najczęściej nawet wtyczki nie ma tylko trzeba dorabiać !

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
no to jak nie masz elementu nr 7 to już masz problem rozwiązany. Jeśli go nie ma to nie ma też czujnika. Musisz kupić element nr 7 i czujnik. Jeśli chcesz mogę ci podrzucić namiar na gościa który ma wszelkiego typu osłony i zakola tylko, że w okolicy warszawy.
Opublikowano
Jeśli chcesz kupić tanio i dobre zakola lub osłonę pod silnik do bmw czy innego auta to wybierz się do teresina koło warszawy (przy drodze warszawa-sochaczew). w teresinie po prawej stronie przed orlenem (jakieś 100m) jest gość który ma wszelkiego rodzaju plastiki (osłony zakola itp) dostępne praktycznie od ręki i za niewielką kasę. Kupowałem u niego osłonę pod silnik do e46 i pasuje jak oryginał.