Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Tak jak w temacie. Gdy szyba jest dosunieta do samej gory a silnik pracuje na luzie to wrzy wyjsciu z auta i zamnknieciu drzwi obroty spadaja na doslownie sekunde i pozniej wracaja do normalnosci. Ktos sie z takim czyms spotkal? Nie wiem czy to jest jakis problem czy po prostu E36 tak maja bo moje poprzednie auto tez takie cos mialo. Prosze o opinie i jak ktos wie co to jest to jak to naprawic? Co wymienic?
Opublikowano

A jak szyba jest otwarta i zamykasz drzwi to tak sie nie dzieje??

Musi byc w tym jakas magia =O

Jeśli "cos" sie zaczyna dziac przy zamknieciu drzwi to co moze byc przyczyna? przelacznik w ramie drzwi ktory wciskaja drzwi po zamknieciu? dziwna sprawa

Opublikowano

Witam.

Dziwna sprawa, szczerze miałem kilkanaście e36 i nigdy takiego czegoś nie widziałem aczykolwiek spróbuj tak, że odpal samochód otwórz dzwi i wcisnij ten bolec który zapala lampke przy otwartych dzwiach. bo może to przyczyna elektryki (jakieś drobne zwarcie) Zrób tak jak mowilem i zobacz czy obroty spadną przy otwartych dziwach jak nacisniesz ten bolec.

Opublikowano
Mam 2 bmki i to normalne u mnie
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
u mnie w trakcie postoju na luzie jak krece kiera to z silnika dobiega inny dzwiek...obrotomierz rowniez leciutko idzie w dol :D a wszystko sprawne. nie wiem co uklad kierowniczy ma do obrotow silnika ale ok, niech bedzie :D
Opublikowano
u mnie w coupe też tak się dzieje że po zamknięciu drzwi obroty na chwilę spadają był już poruszany taki temat i podobno to normalne ja bym się tym wcale nie przejmował bo jeżeli cała elektryka jest w porządku to chyba nie sensu nic grzebać
Opublikowano
Witam. Tak jak w temacie. Gdy szyba jest dosunieta

Popraw tytuł tematu na poprawny, po raz pierwszy tu na forum nie jesteś więc zasady powinieneś znać :nienie:

Opublikowano

Spadające obroty przy zamknięciu drzwi , (i podnosząca się szyba w tym czasie ) to nic innego jak akumulator w nie najlepszej formie.

To logiczne że domykana szyba generuje duże obciążenie.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/