Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ma pytanie czy macie jakies sprawdzone miejsce gdzies w Warszawie lub okolicach gdzie dobrze chipuja 2.0d 150km. Dodam ze w samochodzie nic nie bylo przerabiane tylko wstawilem nowe turbo i wtryski, i pytanie czy chip duzo pomoze. Jaka jest roznica miedzy chipem a boxem?? i co jest najbradziej wydajne a przy tym nie szkodliwe bardzo dla samochodu.
Opublikowano
box to urzadzenie niwersalne natomiast chip jest pisany pod dany silnik w zaależności od jego stanu technicznego... pogadaj z kolega yoshimura01 on interesował sie czypsem w warszawie pewnie coś doradzi :cool2:
Opublikowano
Czyli rozumiem ze chip jest bardziej korzystny. Bo rozmawialme jakis czas temu jednym gosciem i bardzo sobie chwalil tego boxsa. Dobra a wiec gdzie w okolicach wawy moge to zrobic?? I jakie sa calkowite koszta?
Opublikowano
Box zdecydowanie nie, indywidualnie napisany program - zdecydowanie tak. Możesz oczekiwac zdecydowanej poprawy dynamiki zwłaszcza w dolnej partii obrotów, Twoj silnik jest dośc podatny na modyfikację. Po modyfikacji, bedziesz przez długi czas miał wrażenie, że wcześniej ciągnałeś przyczepę za autem.
Opublikowano

Witam!

Ja osobiście polecam MASTERS TUNING. W ostatnim czasie trzy osoby z mojej rodzinki chipowały u nich beemki i jak narazie zadnych nieporzadanych objawów . Pan Marek i Krzysiek naprawde znają sie na rzeczy.

Po chipsie inne auto, jedź a napewno nie pożałujesz.

Opublikowano
tak można ..... tylko różnica polega na edycji tej mapy tzn. albo ktoś Ci robi program na sucho obrabiając twój program albo z wykorzystaniem hamowni uwzględniając sprawność poszczególnych podzespołów ....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam ma pytanie czy macie jakies sprawdzone miejsce gdzies w Warszawie lub okolicach gdzie dobrze chipuja 2.0d 150km. Dodam ze w samochodzie nic nie bylo przerabiane tylko wstawilem nowe turbo i wtryski, i pytanie czy chip duzo pomoze. Jaka jest roznica miedzy chipem a boxem?? i co jest najbradziej wydajne a przy tym nie szkodliwe bardzo dla samochodu.

Ja robiłem program w Kreatorze Mocy (bo mają hamownię do 4x4) i nie narzekam i polecić chyba mogę.