Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no i dostałem

narazie zamontowałem od strony zamka,

niestety trzeba trochę coś przerobić i to albo zaślepkę albo obudowę nerek,

niestety w konstrukcji pasa przedniego i tych wlotów do których przymocowuje się osłony nie ma dziur i uchwytów montażowych

więc kto nie ma fabrycznych dziur będzie musiał sobie pokombinować jak to zamocować,

niewątpliwie osłony pięknie zasłaniają cały wlot

jak zamontuje to zdam relacje o ile szybciej wskazówka łapie pion

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
u mnie też nie ma tych miejscówek na zaczepy. coś mi się wydaje że te zaślepki to taki patent na wersje skandynawskie.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

NIestety klapki nie są 100% plug and play :wink: , jednak nie jest źle. Udało mi się je zamontować bez jakiegoś cięcia gięcia :cool2: . Na wszelki wypadek okleiłem po obwodzie czarną taśmą izolacyjną aby klapki nie wpadły do środka tzn. pomiędzy zderzak a chłodnicę. Dziś przy ok -11 stopniach auto nagrzało się po ok 5km, w tym 5 razy stałem na światłach (wylotówka z miasta). Prawdopodobnie jakbym pojechał

w stronę centrum auto rozgrzałoby się trochę szybciej. Wydaje mi się że klapki spowodowały szybsze nagrzewanie silnika o jakieś kilka/kilkanaście procent co przy cenie 60zł za komplet czyni je rozsądnym zakupem :cool2: Co ważne nie dostrzegłem żadnych skutków ubocznych jak np. przegrzewanie czy niestabilna temperatura :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzisiaj przy -27 z rana w drodze do roboty te oslonki nabierają sporego sensu.
Opublikowano
JohnnyBravo - może jakaś fotka jak to wygląda zamontowane z tą taśmą ? Druciarstwem nie zalatuje ? :mrgreen:
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
JohnnyBravo - może jakaś fotka jak to wygląda zamontowane z tą taśmą ? Druciarstwem nie zalatuje ? :mrgreen:

Hehe nie jest tak źle :D nie mam teraz za bardzo możliwości zrobić sensownego zdjęcia. Wygląda to tak jak na foto z pierwszej strony tego wątku, tyle że na styku plastików po obwodzie podkleiłem czarną taśmą izolacyjną szerokości 15mm - odcień identyczny jak plastiku :cool2: jest to takie zabezpieczenie "na wszelki wypadek" ponieważ nie mam tych dolnych zaczepów, a co za tym idzie przy mocniejszym wciśnięciu paluchami klapki wpadały pomiędzy zderzak a chłodnicę :? teoretycznie pęd powietrza przy większej prędkości mógłby zrobić to samo ;) Jest tak zimno że nie chce mi się nic więcej przy tym kombinować :wink: ale na przyszłą zimę postaram się to zamontować bez użycia środków "druciarskich" :cool2: Po zamknięciu maski jest to w zasadzie niewidoczne... no chyba że ktoś będzie modlił się na klęczkach do moich nerek :wink:

Opublikowano

Osłony zamówione , 63 pln są na magazynie w Słubicach, wiec niedługo będę rzeźbił...

pozdr

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
chłopaki za 2 tygodnie zima się skończy a Wy z zaślepkami teraz zaczynacie... do następnej zimy będzie spokój :)
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze kwiestia czy auto stało w ciepłym garażu czy pod domem :wink: , a także w jakich warunkach ten dystans został pokonany :8) jakbym wyjechał z pod domu prosto w korek to pewnie z 500 metrów by starczyło do pionu :D A tak serio to chyba nie ma się co licytować bo każdy ma u siebie inne warunki drogowe, inną temperaturą oraz inną nogę :cool2:
Opublikowano
TC ty masz webasto prawda? Bo jak nie to zaczynam ci zazdrościć :D I auto ma przechlapane bo znowu zacznę grzebać :wink:

tak mam webasto jako niezależne ogrzewanie i dogrzewanie silnika ....

temp. rano -6 C około auto całą noc stało na powietrzu .... niedziela więc nie ma ruchu .... więc normalna jazda po mieście , rano ciężko deptać pow. 2 tyś obr. żaluzje sprawne zamknięte , termostaty oba około rok temu zmieniane .....

pierwsza kreska 2,7-2,8 km

pion 4 km

oczywiście webasto wcześniej nie włączone w celu podgrzania wnętrza i silnika .....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Webasto to jest właśnie to! :) Ja z podgrzewaczem potrzebuje jak pisałem 15km ale to nie miasto tylko od razu trasa 80km/h chyba wychodzi jak się nie przekracza 2000obr/min na 5-tym biegu. Temp na zewnątrz podobna -6 i auto całą noc pod chmurką.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie nikt się nie pochwali nowym nabytkiem? :wink: Ja muszę obiektywnie przyznać że patent działa :) przyspiesza szybkość nagrzewania silnika o jakieś 15-20% albo ciut więcej, jest to trudne do dokładnego stwierdzenia ze względu na zmienne warunki drogowo pogodowe ;) za 60 zł jestem bardzo zadowolony :cool2:
Opublikowano

ja już jakiś czas jeździłem z jedną osłoną a dzisiaj zamocowalem drugą

po zamontowaniu wygląda to bardzo estetycznie, ewidentnie szybciej łapie temperaturę i nagle spalanie z 8,5 na kompie spadło do 8 po ok 20km

ten kto nie ma specjalnych dziur i uchwytów będzie musiał nawiercić 2 dziury/na dla 1 osłony (u góry na zatrzaski) i od dołu zainstalować uchwyty trzymające nerki aby nie wpadały do środka, kupując np zatrzaski trzymające przewody 10mm

szkoda że nie mam webasto ale czy się ma czy nie to te osłony świetnie spełniają swoją funkcję w mroźne i chłodne dni

polecam te plastiki

http://img819.imageshack.us/img819/3072/24162407.th.jpg

http://img850.imageshack.us/img850/9528/95741866.jpg

http://img848.imageshack.us/img848/4036/76973249.jpg

http://img696.imageshack.us/img696/4007/68962946.jpg

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. Dzwoniłem do BMW dziś. I chciałem zamówić takie zaślepki zimowe. Koszt to 35 zl sztuka. Lecz problem polega na tym, iż posiadam bmw E-46 2.5CI coupe 2002r.

I w serwisie powiedziano mi że są takie zaślepki dostępne. Lecz na wykazie w komputerze u nich nie ma do wersji coupe. Są do sedanów compactow. itd. Oczywiscie żeby zamówić ję musiałbym zapłacić.Boje się że nie bedą pasować? Czy musze je jakoś przerabiać i czy jest sens w ogole zamawiać. Jeżęli one nie bedą w ogole pasowały.

Proszę o jakąś podpowiedź. Bo przy -15 jak poruszam się po mieście to jest uciążliwe. Proszę o podpowiedź. Co mam zrobić w tej sprawie?

Opublikowano

Nie dajcie się zwariować. Kupujecie zaślepki o wartości 10 gr za 60 zł i jeszcze musicie rzeźbić. Wsadźcie sobie dwa kawalki kartonu i uzyskacie ten sam efekt.

Żeby było smiesznij mam auto z ciepłej Italii i są przygotowane otwory na te zaslepki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja wyciąłem pod wymiar ze styropianu grubości 6mm (akurat miałem pozostałości po docieplaniu domu), psiknąłem czarnym sprayem i jest jak ulał ;) Silnik przy takich mrozach nagrzewa się szybciej nawet jadąc... A dla diesla jest to zbawienne ;)
Jak kraść to miliony...jak jeździć to BMW!!
Opublikowano
Ja kupilem te zaslepki ale do mojego auta nie pasowaly mimo tego iz wedlu katalogu powinny

pozdrawiam

kolego kupiłeś przez internet? Mogę odkupić

Opublikowano
Ja wyciąłem pod wymiar ze styropianu grubości 6mm (akurat miałem pozostałości po docieplaniu domu), psiknąłem czarnym sprayem i jest jak ulał ;) Silnik przy takich mrozach nagrzewa się szybciej nawet jadąc... A dla diesla jest to zbawienne ;)

A czy ten styropian nie wpadnie do środka od pędu powietrza? Możesz kolego dać jakies foto?