Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

mam problem zakupilem e30 bez klina z tyłu w szybie, mam problem jak go zamontowac bo nabyłem taki lecz w zaden sposob nie idzie go tam wlozyc.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Najlepiej mić takie małe narzędzie. Ale jak nie masz do musisz sobie trochepowalyćz tym. Najlepie w dwie osoby. Jedna rozsówa uszczelkę w miejscy gdzie ma być klin a druga wciśka ten klin. Można się trochę przy tym napocić i trzeba uważać by nie zniszczyćszyby.
Opublikowano
też wymieniałem i powiem miałem mały problem w każdym innym aucie to nie problem wyciągałeś szybe wkładałeś klin do uszczelki uszczelke do szyby w uszczelke sznurek przykładałeś szybe dociskałes szybe wyciągałes sznurek i było 0k ale e30 ma metalowe wzmocnienie w uszczelce ( mówimy o orginalnej uszczelce nie orginalne są bez klina ) i tak sie nieda zrobić (bynajmniej z tylną z przednią nie jestem pewien ) ja to zrobiłem tak . pierw zwilżyłem smarem otwór szyby w aucie , nałożyłem uszczelke bez klina w otwór szyby potem włożyłem szybę , bez klina wchodzi jak w masło na koniec zostawiłem najgorsze klin 2 godziny wkładałem w dwóch szybach . Jedną krawędz klina wkładasz a drugą wpychasz płaskim tępym srubokrętem można sobie pomóc wąską szpachelką lakierniczą lecz plastikową na drugi dzien łapki cie będą boleć.A tak na marginesie w serwisie za komplet klinów na przednią szybę i tylną łącznie z tymi chromowanymi zpineczkami zapłaciłem 260 zł więc podróbki nie warto kupować
Darmowe Holowanie i samochód zastępczy garatis dla poszkodowanych w kolizji drogowej (Bezgotówkowo)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
mialem tez ten sam problem dopuki znalazlem technike, trzeba zaczac od klinowania 1 strony wcisnij klin na ok 30cm a dalej srubokretem podwazasz wewnetrzna strone jak zacznie lapac to wsadzdalej zewnetrzna strona na 30cm i tak dalej ......wydaje sie trudne