Skocz do zawartości

325 TD ROZŁADOWYWANIE AKUMULATORA RAZ NA JAKIS CZAS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
witam wszystkich, mam problem , a mianowicie raz na 2 miesiace czasami rzadziej rozladowuje mi akumulator, 90 ah ,ostatnio rozebralo go w ciągu 20 minut, bylem pare razy u elektryka i nic na to nie poradzili, ja już mysle ze to może akumulator się wiesza zcy może ktoś mi na to co poradzić Edytowane przez matjas8
Opublikowano
bylem pare razy u elektryka i nic na to nie poradzili

A czy ten elektryk sprawdził podstawową rzecz , czyli sprawność akumulatora na obciążeniu

Opublikowano
Miałem podobny problem w 325 tds.Akumulator 100 ah w pełni naładowany rozladowywało mi w nocy i kazdego ranka musialem uzywac prostownika.Gdzy odłanczałem akumulator z klem na noc ,rano odpalałem bez problemu. Byłem u 4 elektro-mechaników 3 z nich grzbebało po samochodzie wiazkach kabli itd kosawali mnie tylko i nic wiecej z tego nie było. 4 spec sprawdził dokładnie akumulator i pobory prądów i stwierdził ze nawet mały pobór pradu w bmw imobilaizer ,podczymanie pamieci itd może wystarczy do spadku mocny juz nieco zuzytego akumulatora.Zakupiłem nowy aku 85 ah taki zaleca producent do 2.5 tds i nie mam zadnych poblemów z odpaleniem nawet jak auto stoi tydzien.Niektórzy elektrycy maja urzadzenia do sprawdzania aku.Możesz gdzies go sprawdźic.Może czasami gdzies sie zwiera jakas cela.
Opublikowano
wielkie dzięki za tak cenne informacje informacje. ja tez podejrzewam ze to wina akumulatora moze w kocu sie sprawa wyjaśni