Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam. Od niedawna jestem właścicielem BMW E36i 91. Od kilku dni mam problem z zamknięciem klapy bagażnika... Sprawdzałem pod zaślepką czy coś nie tak z centralnym ale jednak wszystko było ok... Problem tkwi w zamku który nie styka się do końca z tym dzyndzlem u dołu... :? Jakbym nie wiem z jaką siłą walił tą klapą to i tak nie chce zaskoczyc... Miał ktoś z was taki problem?? Można w jakiś sposób podwyższyc ten dzyndzel albo chociaż obnizyc o parę milimetrów ten zamek żeby doszło do styku?? :| Z góry dzięki za odpowiedź. Edytowane przez chmielman
Opublikowano

Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu i popraw tytuł swojego wątku. Robi się do edytując pierwszy post

edit:

Super, jak na pierwszy raz, to świetnie - dziękuję za poprawienie. Jakimś sposobem dziwnym zdublowałeś temat, ale już usunąłem dubla.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Po roczniku śmiem twierdzić że masz sedana . Ten dzyndzel o który ci chodzi to jest zaczep zamka jego da się wyregulować . Po bokach tego ''dzyndzla'' są śruby , jak je popuścisz to będziesz mógł ruszyć nim w górę i wdół
Opublikowano
Wysunąłem tego dzyndzla maksymalnie jak się dało i nadal zamek na niego nie nachodzi... Ku**a :| Ja już nie mam głowy dlaczego nie chce się zamknąc ten bagażnik... :roll: Pomóżcie!!
Opublikowano
A sprawdzałeś sam zamek w klapie czy się zamyka . Sprawdź to urzywając np: srubokręta jako ''dzyndzla'' którego regulowałeś
Opublikowano
witam kolego tez miałem taki problem jak ciezka walizka w bagaziku uderzyła mi o dół klapy. ten rygiel mozna regulowac w góre i w dół jednak u mnie nic nie dawało bo cała ta blacha sie wgieła mozliwe ze u cebie jest podobnie. ja zrobiłem tak na poczatku podkładałem podkąłdki pod ten metal rygla przed srubami ale to i tak nic nie dawało.Piz....łem klapa z pół godziny i próbujac to wyregulowac nic nie mogłem zrobić , później to obejżałem na spokojnie i popuścilem te 2 sruby i z góry nad ta blache wsadziłem podkładki(juz nie na sruby) (pomiedzy rygiel a blache karoserii) cały ten rygiel wygioł sie do przodu i klapa sie ładnie i pieknie zamkneła odrazu.
Opublikowano
A sprawdzałeś sam zamek w klapie czy się zamyka . Sprawdź to urzywając np: srubokręta jako ''dzyndzla'' którego regulowałeś
Sprawdzałem i to kilka razy... z zamkiem wszystko ok... Nawet słychac jak ten "dzyndzel" nachodzi na ten zamek podczas stykania się tylko ku#*a nie wiem dla czego nie chce się zamknąc... :mad2: Taki mały problem a wiele szkód... Nie dosc że nie mogę nigdzie wyjechac bo klapa skacze przy każdym wzniesieniu to jeszcze pierwszy lepszy może podejsc i za#*bac koło zapasowe czy lewarek :duh: Już mnie kur#%ca bierze z tym samochodem... :|
Opublikowano
to nie umiesz wypostowac tej blachy albo cos połozyc pod ten metal z "dyndzlem" ? bo tego to juz nie rozumiem.. albo nie łatwiej oddac auto do mechnika albo jakiegos grzebka
Opublikowano
Skoro blacha jest prosta i zamek sprawny to moja sugestia podjedź do kogoś (mechanika, kogoś z forum z Twojej okolicy) niech na to spojrzy swoim okiem.
tel. 514.99.46.99