Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do kupienia fajne felgi. Pomykały w E34 chciał bym je zapakować do e36 coupe.

Rozmiar felg to 8J R17 ET10.

Dodam że mam glebe ok 40/40 i ogi nadkola. czy wejdzą w nadkole przy max pochyleniu koła?

Oczekuje odpowiedzi uzasadnionych a nie typowych odpowiedzi typu (nie wejdzie) (będzie ocierac)

Moze ktoś ma fotki z takiego zestawu?

Opublikowano

Miałem w sedanie opony 205/55R16 na feldze 7,5J ET 20 z bmw E38.

Nie była glebowana. Przednia felga na równo z błotnikami,może nawet delikatnie wystawała (strasznie chlapało bok po deszczu),ale nie obcierało ,gdyż jak to w E36 przód ma bardziej wycięte nadkola niż tył.Tylna była bardziej schowana do środka od przedniej,ale i tak musiałem zaginać ranty ,bo gdy wsiadły 2 osoby na tył to obcierały opony na nierównościach.Na glebie może tyle nie siadać.

Teraz mam coupe i wydaje mi się ,że jest więcej miejsca w nadkolu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bodajże moje zimówki miały takie ET, tylko felga i opona była na pewno wezsza, i generalnie po wspawaniu nowych rantow (stare pognite) tarło przy najmniejszych dołkach, tak wiec klepanie rantu masz na bank jeśli chcesz je upchnąć, możliwe że trzeba będzie bardziej pokombinować
Opublikowano

u mnie, e36 compact na gwincie wysokościowo podobnym do Twojego, felgi ET35 j8 17" z oponami 235/45 obcierały na tyle,

z tyłu jak ktoś siedział albo leżało coś cięższego w bagażniku to przy przyśpieszaniu momentalnie tarło.