Skocz do zawartości

3XX Tuleje przedniego wachacza wpływ na prowadzenie auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jaki wpływ na prowadzenie auta ma tuleja przedniego wahacza? Auto stoi na wąskich oponkach 185/65/15 i mam problem utrzymać go w koleinach (tzn. jak już wjadę w nią to natychmiast próbuje mnie wyrzucić). Na prostej drodze nie ma żadnych problemów idzie prosto jak strzała, opony są nowe. Zastanawiam się nad wymianą na tuleje meyle czy odczuje różnicę w prowadzeniu? ( te które mam w aucie są nie popękane ale trochę chodzą na boki).
Opublikowano

Poliuretan jest dobry do nowych aut, jak nic nie jest powybijane itp. poliu. jest twardszy od gumy, twardość określa się literą S. S80 to prawie beton.

Jak zawieszenie jest całe wymienione wszelkie końcówki itp. to ok, w innym wypadku poprzez tą twardość wybiją Ci się inne rzeczy, może coś urwie.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano

Nie przesadaj że S80 to prawie beton jest minimalne twardszy od gumy

mam to zamontowane już trzy lata i nic się nie dzieje

Opublikowano
zrobilem u siebe caly przod tuleje sworznie koncówki z drazkami łączniki wszystko oprocz amorków i powiem wam ze nie wiedzialem ze to auto moze sie prowadzic tak dobrze, co smieszne zacząłem odczówac niedoskonalosci tylu tez wszystko wymieniłem i jesc cacy. roznica ogromna. jak chodzi o same tyleje to na normalne bo rozleci ci sie cala reszta