Skocz do zawartości

nie odpala. brak reakcji po przekręceniu kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam. mam problem ze swoja bunia otóż wczoraj wymienialem bezpieczniki gdyż nie działały przednie światła. po wymianie wszystko bylo wporządku. dzis rano chce jechać do pracy a samochód nie chce odpalić ;/ akumulator wporządku przekręcam kluczykiem i żadnej reakcji;/

ktoś ma może pomysł co się moglo stać?

Edytowane przez smiglo24
Opublikowano

Co masz na myśli brak reakcji........

Że kontrolki świecą a auto w ogole nie kręci czy niema jakiej kolwiek reakcji po przekreceniu czyli zero swiecacych się kontrolek.

Jeżeli brak kontrolek, to zobacz czy świecą Ci w ogóle jakie kolwiek światła zewnętrze i wewnętrze oświetlenia, jak to też nie daje oznak życia to poprostu stawiał bym na za słaby przykręcone i za lużne klemy na akumulatorze. Sam raz zostawiłem lekko luźną kleme auto chodziło przez pół dnia bez zarzutu aż tu nagle żona wsiada chce odpalać a tu pacjent nie żyje. :)

Opublikowano
wszystkie kontrolki się świecą jak i również wszystkie światła zewnetrzne i wewnętrzne. po przekręceniu kluczyka na odpalanie kontrolki gasną i wtedy brak jakiejkolwiek reakcji :( akumulator sprawdzalem jest wporządku. pomóżcie bo problem bedzie do pracy sie dostać :)
Opublikowano
Odłącz akumulator i po chwili go podłącz... jeżeli będzie normalnie tzn ze masz problem z kompem. Ja tak miałem
Opublikowano
juz próbowałem. odłaczyłem akumulator na ok 20 min i nic to nie zmieniło niestety. tzn odłączyłem tylko jedną klamre ale to chyba nie ma znaczenia?
Opublikowano
dodam tylko ze rozrusznik nie pracuje ;/

To dodaj jeszcze jaki masz silnik bo jasnowidzem nikt tu nie jest . I dodaj z którego roku jest autko bo w starszych modelach immo nie występuje oryginalnie . Proponuję też poczytać ten temat :arrow: viewtopic.php?f=68&t=120678

Opublikowano
Proszę poprawić tytuł tematu, bo inaczej go zamknę!

To dodaj jeszcze jaki masz silnik bo jasnowidzem nikt tu nie jest . I dodaj z którego roku jest autko bo w starszych modelach immo nie występuje oryginalnie . Proponuję też poczytać ten temat :arrow: viewtopic.php?f=68&t=120678

Proszę zmienić tytuł tematu, upominam po raz ostatni. Robi się to edytując pierwszy swój post w tym wątku. Tytuł ma odpowiadać schematowi, do którego link dał seba

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.