Skocz do zawartości

320d - Brak zamka w tylnej klapie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Padł mi akumulator i pojawił się problem dostania sie do bagażnika w którym nie mam zamka a centralny nie działa.

Pytanie czemu nie mam zamaka w klapie i jeśli go tam nie ma to jak otworzyć bagażnik w sytuacji braku prądu?

Pozdro

Opublikowano

otworz drzwi kierowcy kluczykiem, podnies maske, tam patrzac na silnik powinienes miec kolo lewego kielicha taka czarna puszke z przetloczonym "+" plusem, otworz i podepnij sie kablami pod drugie auto, mase "-" daj na jakas srube np od amorkow...

dasz mu pradu, otworzysz klape ;) :cool2:

Opublikowano
otworz drzwi kierowcy kluczykiem, podnies maske, tam patrzac na silnik powinienes miec kolo lewego kielicha taka czarna puszke z przetloczonym "+" plusem, otworz i podepnij sie kablami pod drugie auto, mase "-" daj na jakas srube np od amorkow...

dasz mu pradu, otworzysz klape ;) :cool2:

Dzięki ale na to to i ja wpadłem miałem na myśli pytanie co zrobić jak nie ma się pod ręką zewnętrznego źródła zasilania, myślałem że jest gdzieś w aucie dźwignia, coś podobnego do otwierania maski czym mozna bez prądu otworzyć bagażnik.

Pozdro

Opublikowano
Nie wiem czy masz sedana czy touringa ale w nim jest awaryjne otwieranie bagażnika. Musisz wczołgać się do bagażnika i w plastikowej osłonie progu załadunkowego na środku jest mała zaślepka. Otwierasz ją, śrubokrętem przesuwasz czerwony plastik i po robocie.