Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów. Mam pewien problem, przestał mi działac mechanizm zamykający bagażnik w e39. Okazało sie, że przyczyną jest pęknięta sprężynka napinająca. Znajomy miał kupic nową w jednym sklepie, ale zgubił zepsutą, teraz nie wiem jakich była rozmiarów. Wie może ktoś z was jakie spręzynka ma wymiary lub ma dostęp do tej części? Pozdrawiam
Opublikowano
Wejdź sobie na http://www.realoem.com i tam znajdziesz w sekcji "Elementy blaszane karoserii" i dalej "Pokrywa bagażnika"numer swojej sprężynki (i nie tylko). Po nim w każdym sklepie dobiorą Ci element :8)
Tanie w utrzymaniu BMW, to BMW dobrze utrzymane!
Opublikowano
dzięki, fajna i przydatna strona, ale nie znalazłem w częściach tej sprężynki, może jest to za uniwersalna rzecz żeby była tam wymieniona?
Opublikowano

Witam

Mi kiedys pekla ta sprezynka nie moglem zamknac bagaznika.Wyjolem sprezynke i ja rozciaglem zalozylem z powrotem i dziala do dzis :D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Przerabiałem to miesiąc temu u siebie. Potwierdzam, patent z rozciągnięciem dziąła bezproblemowo. Ale w razie czego, dorobiłem sobie kopie sprężynki (koszt 1pln) ;). Jak nie zapomne to zmierze Ci wieczorem. Chyba, że juz nieaktulane bo post leciwy.