Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
z chęcią chciałbym dołączyć się do PIOTREKBMWE36 i poczytać na temat tego silnika. Tak naprawdę z całej palety silników e36 ten jest najmniej znany i najmniej info. o nim można znaleźć.
Opublikowano

Jak dla mnie to silnik najgorszy jakie BMW zrobiło, ciągłe problemy z odpalanie, nastawnikiem, turbiną, EGR.

Kilka miesięcy nie mogłem sprzedać tego silnika z instalacją, skrzynią. Najgorsze z czym miałem w BMW do czynienia.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano
ŁYSY.BMW.E36, chodzi tu o silnik 2.5 TD :!: bo o samych tds-ach jest mnóstwo napisane i to jak ktos napisał w tym linku co wysłałeś, że głównie o naprawach.
Opublikowano

Częstą wadą tych silników są ich poprzedni właściciele!!!

Podstawą w tym silniku jest porządny olej ja przy każdej wymianie dolewam mos2 z Liqui moly i dobry olej, mobil , lub castrol 10w40

Dobry akumulator , porządne świece bosch lub beru, raz na dwa lub trzy miesiące dolewam dodatek xtremik do czyszczenia wtrysków.

Po tylu zabiegach autko chodzi jak złoto tylko , ja kupiłem w dobrym stanie od normalnego człowieka , a nie od dekla co pałuje od świateł do świateł i katuje a jak zaczyna szwankować to w ludzi goni. Jak trafisz w dobrym stanie i będziesz pilnował terminów wymiany płynów to spokojnie możesz jeździć nim długie lata.

Opublikowano
Częstą wadą tych silników są ich poprzedni właściciele!!!

Podstawą w tym silniku jest porządny olej ja przy każdej wymianie dolewam mos2 z Liqui moly i dobry olej, mobil , lub castrol 10w40

Dobry akumulator , porządne świece bosch lub beru, raz na dwa lub trzy miesiące dolewam dodatek xtremik do czyszczenia wtrysków.

Po tylu zabiegach autko chodzi jak złoto tylko , ja kupiłem w dobrym stanie od normalnego człowieka , a nie od dekla co pałuje od świateł do świateł i katuje a jak zaczyna szwankować to w ludzi goni. Jak trafisz w dobrym stanie i będziesz pilnował terminów wymiany płynów to spokojnie możesz jeździć nim długie lata.

Z tym się mogę zgodzić ale znaleźć taki silnik jest ciężko, jak silnik w dobrej kondycji to buda na złom.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano (edytowane)
ŁYSY.BMW.E36, chodzi tu o silnik 2.5 TD :!: bo o samych tds-ach jest mnóstwo napisane i to jak ktos napisał w tym linku co wysłałeś, że głównie o naprawach.

No przecież napisałem 325tds nie widzisz :shock: .Podałem ci jeden wielu linków jakie są na forum,masz opinie użytkowników +ewentualne naprawy.A druga sprawa to sam sobie odpowiedziałeś,że jest mnóstwo tematów odnośnie 325tds :norty: .Więc nie wiem po co kolejny temat.

Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
Diesla kupują ludzie co często nabijają w roku grube kilometry , często td lub tds kupowany w na zachodzie ma nabite ponad 500 000km ale po przekroczeniu naszej granicy ma już 150 000 i nic dziwnego, że kupisz przejedziesz 100 000 i remont, jak nie budy to silnika.
Opublikowano

no widzicie, a mi ludzie z branży polecali td. Tak masz, jak dbasz najstarsza prawda świata...

offtopic: tylko o silnikach dci słyszałem tak złe opinie jak o tds-ach... IMAO jeśli VW to TDI, jeśli BMW to Pb. Reszta wynalazki :wink: :mrgreen:

Opublikowano
ŁYSY.BMW.E36, ja swoje ty swoje i OT tworzymy. Temat jest o TD, a ty caly czas o TDS, także nie pisz o tdsach.