Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam problem jest następujący, najpierw miałem problem z silnikiem taki że nie palił na wszystkie cylki, okazało się że to wina 1 cewki, wymieniłem ją i świece bo była wypalona. I chodzi elegancko... lecz dziś jak odstawiłem samochód na podwórko i dałem mu chwilkę pochodzić i nie chodzi do końca równo czuć że momentami wybija się z rytmu i wraca ... jak podniosłem maskę to jakiś delikatny klekot z miejsca gdzie jest rozrząd. Fakt że jestem troszkę wyczulony :D ale to mi spokoju teraz nie daję jak w łatwy sposób sprawdzić czy rozrząd jest do wymiany i jakie mogą zacząć się objawy ? Ciut dłużej zapala zauważyłem to niby też może być od zmęczonego już rozrządu. Jaki jest ewentualny koszt wymiany na nowy i jak sprawdzić ?
Opublikowano

hmm ... da radę to jakoś sprawdzić w dość optymalny sposób? czy już przypadkiem ten vanos nie kończy kadencji??

cewki raczej są git z tego co sprawdzałem.

silniczek krokowy ? jak sprawdzić ? gdzie on się znajduję w m50?

Opublikowano

szukaj... jak ktoś wie niech napiszę bo ciężko wyjąć u kogoś z kontekstu co miał rozjebane itd ... skoro np. połowa rzeczy mu nie chodziła ... każdy ma inny problem powiązany zazwyczaj z czymś innymi ... a gdybać to mogę do usranej śmierci czekam na inne odp.

dodam że powoli schodzi z obrotów tzn obroty spadają do 1000 i zostają na moment i po chwili spadają do 700-750

JEŚLI KTOŚ MA też 320i vanos to prosiłbym o kontakt np gg : 4808501 !

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
panowie u mnie to samo tyle że auto to 318is 140km też trzeba ciutkę dłużej przytrzymać kluczyk i tak ze rozrzad delikatnie słychać!! i też jestem bardzo wyczulony!! ale kwestia odpalania to chyba nie wina rozrządu? a co do nierównych obrotów to możę być wina większości rzeczy falował bardziej ale wymieniłem zawór podciśnieniowy EGR czy coś o tej nazwie; sparciałe były też wężyki i zepsuty maluteńki zaworek.dodam że ten zawór podcisnieniwy to u mnie taki grzybek z dzwigienką który ma w środku GUMOWĄ MĘMBRAMKĘ i to ona była w środku sparcaiłą !!TERAZ jest sto razy lepiej choć nie do końca tak jak powinno....zawór ten znajduje się u mnie pod kolektorem.