Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie i bardzo proszę o pomoc i jakąś sugestie bo mechanicy to chyba tylko strzelają i każą mi wymieniać kolejne części a efektów nie ma . BMW 730i 1995 rok

Autko kupiłem 3 tygodnie temu oczywiście jak jeździłem to było wszystko ok . Problem jest w tym że rano przychodzę odpalam autko odpala i po 5 sekundach po odpaleniu spadają obroty do minimum aż po chwili złapie temperaturę i jest ok jedzie bez żadnych problemów chyba ze już się zagrzeje i chce dać gaz do dechy to idzie do 4 tys i potem raz jest dobrze raz źle przerywa jakby mu paliwa brakowało . ale to jeszcze nic bo w sumie jak po tej całej nocy odpalę to normalnej można jeździć . Dojadę do prazy zgaszę autko i po 5 godzinach wracam do samochodu i odpalam no jest tak jak rano troszkę niskie obroty tak jakby ssania nie było. p chwili chce dodać gazu a tutaj tak jakby chciał a nie mógł aż czasami buda cała telepie najbardziej w okolicy 2 tys obrotów wbijam bieg chce jechać a to 2 sekundy ciągnie normalnie i telepie znowu autem do momentu aż temperatura jest na środku i wtedy jest w miarę normalnie chociaż na wysokich obrotach tak jak wcześniej pisałem bez zmian . Zastanawia mnie czemu jak rano odpale złapie temp to cały czas normalnie jedzie a po ostygnięciu po paru godzinach nie ;/ Komputer może walnięty . A napisze co wymieniłem

-przepływomierz orginał uzywka sprawdzony

-świece

_filtr powietrza

-filtr paliwa

-czujnik położenia wałka

- pompe poprzednik rzekomo wymienial w październiku

komputer pokazywał sonde to wymieniłem na nowa mechanik sprawdził i od kierowcy strony byłą walnieta wymieniłem

- dwa czujniki temperatury biały i czarny

komputer pokazywał bład wypadanie zapłonu dzisiaj wymieniałem te czujniki temperatury i sonde moze trzeba podjechac na kompa i usunac błedy zeby to nabrało jakiegos sensu juz powoli głupieje jakies porady ?? na forum szukałem podobnych spraw i pisali tam cos o wadliwym oprogramowaniu moze to cso z tym ?? Z góry bardzo serdecznie dziekuje !!

Opublikowano
witam pierwsza rzecz jesli juz wymieniles tyle czesc bo komputer pokazywal blady to oczywiscie ze po wymianie nalezy podlaczyc pod kompa i wykasowac błedy, a czy komputer samochodu pokazywal tez komunikaty bledow czy tylko po podpieciu pod kompa>//??/ byc moze z tych czasci ktore wymieniles usterka została juz usunieta ale w kapie siedzi dalej
Opublikowano
wiec nalezalo by podlaczyc pod kompa skasowac bledy i wtedy sprawdzic jak samochod chodzi czy dalej jest tak samo
Opublikowano
A wiec byłem podpiełem pod kompa błedy wykasowałem i dalej to samo a nawet jakby gorzej bo powoli na ciepłym silniku juz tak zaczyna sie dziac jakby przerywało ja jej gaz a ona tak raz jedzie normalnie a raz niechce jechac tzn chce ale cos jej przeszkadza.Pojehcałem dzisiaj i dodatkowo jeszcze cisnienie paliwa sprawdziłem i dalej to samo a na kompie w aucie nic nie pokazuje oprócz tam podstawowych rzeczy jak spalona zarówka czy ze dolac jej płynu chłodzacego miałem niedawno ;/ moze to odma katalizator ?? poprzedni własciciel mówił ze cewki tez wymieniał . moze komputer siadł ... :(
Opublikowano
Witam, moze troche Ci pomoge mialem podobny problem w 750 stala w serwisie bardzo dlugo bo m.in mialem tez te objawy co Ty tylko ze u mnie jeszcze dodatkowo jak jej sie chcialo to palila a jak nie to foch i stala, wymienili wszystkie swiece czujniki i pierdoly, filtry, a POMPY PALIWA NIE RUSZALI bo nawet mialem kwit z zeszlego roku na nowa pompe paliwa o ktorej sprzedajacy wspominal tak jak u CIebie, odebralem od nich dwa dni bylo dorbze a potem znowu to samo, do 2tys obrotow dalej nie chciala albo do 4, postanowilem wyjac pompe paliwa, pojechalem kupilem kpl z plywakiem od 740 sprowadzonej 170tys najechane, wlozylem ta pompe, auto odpala od strzala i kreci sie tak jak wyjechalo z fabryki,a tamta pompa jakies podrobione gowno za przeproszeniem, od tej wymiany jezdze juz miesiac i nie mialem zadnego problemu, wiec moze i Ty sprobuj bo tak na slowo to wiesz, ja przynajmniej mialem paragon od pomy a i tak byla do bani. Pozdrawiam