Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem posiadaczek bmw e36 316i compact, mam nastepujący problem z ogrzewaniem, uklad odpowietrzyłem, po nagrzaniu silnika weże zaraz przy nagrzewnicy sa bardzo gorące natomiast z nawiewu leci ledwo letnie powietrze, nie wiem co jest grane bo jezeli węze przy nagrzewnicy sa gorące to sama nagrzewnica tak samo powinna byc gorąca, klapka ciepło-zimno napewno jest sprawna.

co o tym myslicie? w czym moze tkwic problem? moze chodzi o to ze gdzies w nagrzewnicy jest jeszcze powietrze? prosze o pomoc

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Tam masz taki zawór który reguluje dopływ ciepła,za silnikiem w ścianie grodziowej.Patrz po wężach a dojdziesz..Możliwe że właśnie padł
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
padł elektrozawór znajduje się kolo serwo wykręć go i napsikaj w niego WUDEKA może pomoże pozdro
Opublikowano

mój brat ma bmw 735 miał tak samo węże gorące a samochód nie grzeje ale u niego tylko strona kierowcy bo ma dwustrefową ale to to samo, wymienił nagrzewnice i w samochodzie wytrzymać się nie da tak jest gorąco.

tęż cuda robiliśmy odpowietrzanie nawet kreta nasypał bo może się zamuliła ale nic nie pomagało woda miała niby normalny przelot tak jak mówiłem wszystko gorące zasilenie i powrót a w samochodzie zima:) jestem pewien na 100% ze to wymienisz i będzie ok żadne elektrozawory czy inne cuda zwyczajnie nagrzewnica.... oczywiście około 2 dni roboty cie czeka bo ją wyjąc to jest masakra:)

Opublikowano

dabek2420

w tym problem ze nie mam elektozaworu, wrzuciłem gaz i mi go wymontowali, przymierzam sie do kupna używki nagrzewnicy z allegro, tylko wiekszosc nie podejdzie do compacta;/

Opublikowano
Powiem ci jedno,nieryzykuj kasy w nic puki niesprawdzisz prostych przyczyn!!!Zakladam ze plyn masz w normie,termostat tez, a wiec jedz na warsztat na plukanie nagrzewnicy.Niech przeplukaja nagrzewnice i zobaczysz ze poczujesz roznice!!!Nic to nie da to nagrzewnica padla mysle
Opublikowano

Witam.

Mam podobny problem w swoim Compactie. Tylko u mnie jest tak,że jak zamknę obieg to leci gorące powietrze a jak otworze to letnie. Na dodatek strasznie szyby parują.

Ferens jak potrzebujesz jakieś części to daj znać bo mam całego compacta na części.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
dabek2420

w tym problem ze nie mam elektozaworu, wrzuciłem gaz i mi go wymontowali, przymierzam sie do kupna używki nagrzewnicy z allegro, tylko wiekszosc nie podejdzie do compacta;/

:idea: czy demontaż tego elektrozaworu przy instalacji LPG jest konieczne i jaki ma sens (żeby dogrzać parownik szybciej czy jak?), też wolno mi się nagrzewa i jak widzę to elektrozaworu nie widzę (chyba że w 318ti jest gdzieś indziej upchany niż w pozostałych e36... I też wydaje mi się że przed założeniem LPG szybciej mi się grzało (nie pamiętam dokładnie bo to było dwa lata temu). Można go spowrotem zamontować jeśli został wydarty, czy przy LPG lepiej żeby go nie było? ... Nawet wtyczki do niego nigdzie nie widzę...