Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Palniki zostaja reszte trzeba zakupic z lampami+ frm3r
http://i607.photobucket.com/albums/tt156/henake/auta-1_zps844b52e9.jpg
  • Odpowiedzi 224
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

podepnę się bo szukam takich led, ale do E83 podpowie ktoś

czy to będzie to samo ?

Ledy potrzebują mniej mocy czyli, zwykła zamiana i podłączenie do starego

wejścia załatwi sprawę i komp nie pokaże błędów ?? (może trzeba zastosować jakieś przejściówki ? )

no i czy się nic nie dzieje w dalszym etapie użytkowania np. przegrzania czy inne uszkodzenia

jak z trwałością takich zamienników... sorki za pytania czysto amatorskie, ale zapoznaję się z tematem

i będę wdzięczny za oświecenie... aaa i jeszcze jedno można potem przeprogramować światła, żeby jeździć w dzień na samych

ringach ?? :oops:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj przyszly, zalozylem z tym, ze maja dwa filtry w komplecie. Zalozylem oba.

Co do jasnosci to swieca tak samo mocno jak oryginaly tyle, ze bialy zimny.

Sciemnianie dziala.

Zauwazylem, ze te co kupilem maja 30W a te na filmie z linkow powyzej 40W.

Nie wiem, czy dobrze zrobilem z tymi filtrami.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

A czy ktoś może się wypowiedzieć czy to jest możliwe?

Ze aż tak dobre są te thundery?

http://www.xoutpost.com/bmw-sav-forums/x5-e70-forum/77728-another-gp-thunder-7500k-angel-eye-comparo-comparison.html

Jeśli chodzi o x5 na zdjęciach to obie mają lampy przedliftowe bo w każdej lampie widać żarówe h8 oświetlającą ringi.

Według mnie to pogrom przewagi i wyglądu nad żarówkami ori osram h8.

Opublikowano
czyli najlepszy efekt dają gpthundery? jaka moc i jasność 8500k? da rade jeździć jako dzienne? bo w e90 mam jakieś ledy ale to tylko o zmroku widać w dzień każdy mryga bym włączył światła. Jako mijania mam chyba gpthundery 7500k i świacą fajnie. Lecz moje pytnie tyczy się teraz e60 pre lci są w ogóle jakieś zarówki dające bardzo podobny efekt co w lci?
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj przyszly, zalozylem z tym, ze maja dwa filtry w komplecie. Zalozylem oba.

Co do jasnosci to swieca tak samo mocno jak oryginaly tyle, ze bialy zimny.

Sciemnianie dziala.

Zauwazylem, ze te co kupilem maja 30W a te na filmie z linkow powyzej 40W.

Nie wiem, czy dobrze zrobilem z tymi filtrami.

Dzis wlasnie osleplem na lewe oko... Ot ile sa one warte

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

konkretnie co kupić by dobrze świciło oraz by w dzień było na tyle widoczne by inni kierowcy mi nie mrygali że światła mam wyłączone?

dajcie linka jak możecie?

Opublikowano

Ja zakupiłem te.

http://www.ebay.com/itm/221431621350?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Wrzucę zdjęcia jak to świeci w słoneczny dzień. Jak na razie jest ok. Nikt nie mruga, a w nocy na samych dziennych to można prawie jeździć.

Miałem porównanie z H8-20W. Takie miałem poprzednio i powiem bajka. Jak włączyłem dzienne podczas wymiany, to te 20W się żarzyły w porównaniu z tymi niby 80W. Różnica jest kolosalna. Zobaczymy jak z trwałością.

Opublikowano

Ile to już tu żarówek było przerabianych...

Czemu tak kombinujecie? Ja kupiłem lampy kompletne LCI za 4500 z modułem FRM3 z 2012r

Swoje sprzedałem za 2500 i wyszło mi że w sumie zapłaciłem 2.000. Kupujecie żarówki po 500 zł komplet ,które świecą jak świecą. Nigdy nie będą świecić jak lampy LCI.

DO tego po niedługim czasie sie przepalają ( podkręcając je skraca się żywotność, to chyba normalnie)

Mam jeszcze moduł FRM2 na sprzedaż to Lampy wyjdą mnie 1800 + montaż.

Rozumiem ,że nie każdy może mieć chęć wyścielić kilka tys na lampy ( moje sprzedałem w 3h od wystawienia na aukcję) jak są zdemontowane i wszystkie zaczepy całe to jest gorący towar. Jak widze co niektórzy mają w lampach t o jest masakra jakaś! ledwo to zipie a pewnie 400pln kosztowało. to już lepiej zostać przy ORI żółtych!

Opublikowano
No i to jest ten minus. Po zmierzchu i przy słabszym świetle świeci, ale jak jest słońce w przód to tylko widać środek. Ważne że coś widać.
Opublikowano

A co to za lampki masz w zderzaku pod halogenami ? Ten "mały ring" to swieci tylko ring czy jest tam jakaś żarówk i świeci cała lampa ? Ja mam teraz z przodu lampy LCI ale fajnie by było jakby mi ta "mała" lampa całą świeciła a nie tylko ring :)

Jak jest ciemno to wygląda spoko :)