Skocz do zawartości

czy warto zalozyc hit xenon do bmw e 38 czy lepsze zarowki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiam wszystkich ,mam zamiar zakupic zestaw hit xenon i zamontowac go w mojej e 38 zamiast zarowek h1 czyli swiatła drogowe mijania, i zastanawiam sie jaka barwe swiatla zarnikow wybrac 5000 k czy 6000k, czy lepiej zainwestowac w lepsze zarowki np Philipsa???? bo slyszalem rozne dziwne opinie ze po zamontowania zestawu hit xenon wyswietla bład komputer i ze zarniki powyzej 5000- 6000k swieca na blekitno ladny efekt ale słabe swiatło jak jest deszcz , mgła itp,jesli ktos ma jakos wiedze i doswiadczenia w tym temacie to prosze o informacje i porade co jest lepszym rozwiazaniem ,,,, z gory dzieki ,,,czekam na opinie .Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow BMW.
Opublikowano

Powiem Ci tak

Mialem te HID Xenony w Lagunie 2005r bardzo ladne swiatlo i oswietla dobrze mailem barwe 8000k jednak znajomy zalozyl do okulara 4000k chyba te w kolorze bieli i one to razily na drodze az wiec jak Hid to te ok 8000k jak bielsze to lepiej zarowki.

Jesli chodzi o bledy to czasem wyskakiwaly ale taki blad jakby resetowal zegary i tyle.

Ja ogolnie polecam hehe najlpesze to to ze ludzie mysleli ze policja jedzi i sie chowali z browarami itd.

Albo lepsze burmistrz mnie zatrzymal mowil ze myslal ze to policja hahaha

Opublikowano

moje 2 uwagi

1 najladniejsze i najbardziej przypominajace swiatlo xenon'a to 6000k i na takich jezdze

2 wielu moich kolegow ma w e38 xenony typu hid i nic sie nie dzieje zadnych bledow niczego nie ma-tz problemow :D

xenon swieci swietnie

czesci e30 !!!! [email protected] kom.514966488 WuWua stolica
Opublikowano
dzieki za informacje w takim razie , zakupie te hit xenon 6000k i powinno byc dobrze,,,, niektorzy twierdzo ze najsilniejsze swiatlo daja 4300k i 5000k czyli bardzo jasne biale,ale znowu 6000k tez dobrze swieci i lekko wpada w niebieski czyli dobre swiatlo i powinnien byc ladny efekt, dzieki pozdrawiam
Opublikowano

Nie bedzie dobrze, jezeli nie zalozysz zestawu dedykowanego do E38 z odpowiednimi kloszami, samopoziomowaniem reflektorow i spryskiwaczami.

Na forum bylo juz o tym bardzo wiele, ale w skrocie:

- co bardziej ogarniajacy temat policjant/diagnosta zabierze Ci dowod rejestracyjny,

- nie wiadomo tak naprawde, jakie parametry oswietlenia drogi osiagniesz, co najwyzej subiektywnie bedziesz mogl powiedziec, ze 'dobrze swieci' i 'chyba nie oslepia tych z przeciwka'.

Jak dla mnie wszelkie nieprofesjonalne przerobki oswietlenia samochodu mijaja sie z celem - to juz lepiej zregenerowac odblysniki, wymienic na nowe klosze reflektorow i zarowki.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i