Skocz do zawartości

320d M47 elektryczna lewa przednia szyba-problemy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam taki problem że gdy chcę opuścić szybe kierowcy, to słychać silniczek szyba reaguje na przycisk, drgnie ze dwa milimetry w dół i wszystko. Mogę ją następnie dosunąć te dwa milimetry. Co się mogło stać i na co uważać przy zdejmowaniu boczku?? Żebym czegoś nie urwał. a i dodam jeszcze że druga działa poprawnie.

Pozdrawiam

Pozdrawiam,

Maciek

Sprzedaje swoją perełkę, jak ktoś zainteresowany to pw.

Opublikowano
Tą ewentualność już wykluczyłem chociaż na to wskazywały objawy. Koledzy jak się rozbiera boczek? odkręciłem te dwie śrubki na torxy i nie wiem jak dalej?

Pozdrawiam,

Maciek

Opublikowano
hmm.na boczku masz listwe ozdobna musisz ja zdiac tam sa chyba 4 sróbki pod nią,potem w uchwycie drzwi tu gdzie lapiesz za drzwi zeby je zamknac jest taka zaslepka jakby trapez tam trzeba ja wyjac i tez jest srobka no i te 2 co ty mowisz.mi sie wydaje ze linka moglas sie wkrecic,najlepiej rozbierz i zobacz sam to zajmie z 10minut gora jak na pierwszy raz
Opublikowano

Wychodzi jednak że była przymarznięta bo jak postała dzień w cieple to się odsunęła. Jednak muszę rozebrać i sprawdzić gdyż nie chodziła płynnie i równo tak jak powinna. Narazie zasunąłem i nie ruszam.

co do rozbierania boczku:

1. Ten trapez to rozumiem że mówisz o sterowaniu elektrycznymi lusterkami

2. Czy listwe ozdobną się podwarza czy wysuwa może jakoś do tyłu??

pozdrawiam

Pozdrawiam,

Maciek

Opublikowano
2. Czy listwe ozdobną się podwarza czy wysuwa może jakoś do tyłu??

pozdrawiam

Podważasz, najlepiej owinąć szmatką płaski śrubokręt i od strony zamka podważać stopniowo co kawałek (nie od razu bo na środku może pęknąć).

Co do szyby, to w elektrycznych plącze się linka i trzeba myśleć już w tym przypadku o nowym mechanizmie prowadnicy (ok 400zł :? )

U mnie na początku chrobotała przy otwieraniu a później tak jak u ciebie się zrobiło.

Opublikowano
Hmm.Z listwą to tak jak kolega wyzej(najlepiej podważyc śrubokrętem od zamka drzwi od tej strony) napisał a co do mechanizmu ,kupywałem 2 miesiące temu cały mechanizm oprócz silniczka to zapłaciłem 150zl z wysyłka na allegro.Dodam ze była to nowa prowadnica wraz z linką i jak narazie do dziś chodzi dobrze.