Skocz do zawartości

[E34] Przerywa i szkubie na ciepłym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem myśle poważny a mianowicie.

Po zapaleniu zimnego auta wszystko jest ok, ale po przejechaniu paru km kiedy wskazówka temp. się dźwignie auto przestaje jechać dokładniej:

Na lekkim gazie jedźie normalnie ale po dodaniu gazu dusi się i ksztusi nie chce jechac. Tak samo jest na wolnych obrotach ,jak zimny chodzi normalnie jak się zagżej już kuleje przy próbie dodania gazu silnik wkręca sie na obroty, ale w pierwszym momencie słychac, że nie na wszystkie cylindry po chwili juz normalnie, dodam jeszcze , że czuć paliwem jak motor kuleje.

Silnik M20B20 bez gazu !

Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano
No tak , ale czemu problemu nie ma na zimnym silniku, a czym cieplejszy tym gorzej.
Opublikowano

bo na zimnym włancza sie ssanie czyli bogatsza mieszanka , a na ciepłym nie potrzebuje tyle i go zalewa .

Sprawdz czy w gumie przepływki nie ma benzynki , jak bedzie to znaczy ze ci wtryski leja u mnie w m20 tez tak było tylko ze przerywało mi od najdelikatniejszego dodania gazu , jedynie na wysokich obratach mu to mijało.

Opublikowano
no u mnie jest podobnie , jak sprawdzić te wtryski?
Opublikowano
Ok jutro sprawdze czy mam paliwo w dolocie . Z Góry Dzięki za Pomoc. :cool2:
Opublikowano
Zauwazyłem jeszcze jedną rzecz dzisiaj , gdy poruszałem listwa od wtryskiwaczy auto o dziwo zaczeło normalnie pracowac przez chwile, może problem tkwi gdzies tam ???
Opublikowano
Puki co wymieniłem czujnik temp silnika, i bez zmian, doszły objawy, po zgaszeniu gorącego silnika i próbje odpalenia go po 5min może graniczyć z cudem. Kręci jakby chciał załapać anie może.
Opublikowano
a odpalajac spróbuj wciskac pedał gazu do oporu powinno pomóc z odpaleniem . Miałem te same objawy w tym samym silniku , i długo się z tym meczyłem . Zaraz po zgaszeniu pewnie odpala od strzała a po paru minutach juz nie , dopiero jak ostygnie , a jak odpali zimny i zgasnie ponizej przekroczenia wskazówki niebieskiego pola to juz wogule niechce załapac co ??
Opublikowano
Auto już w naprawie, jutro powinienem wiedziec ile mnie to kosztowało ;p
Opublikowano

Nawet się nie wk....m. Auto wrociło z naprawy.

Wymieniono w nim czujnik temp. silnika czujnik przepustnicy , ustawiono zawory i niby auto mialo chodzić............ ale nie chodzi.

Teraz do odmiany jedzie normalnie ale dopiero od 1500 obr, na wolnych obrotach silnik nie równo chodzi jak jest gorący, jak zimny chodzi równo, cięzko pali na zimnym i ciepłym błędów na kompie nie wywala.

Zapłaciłem za to 360zł i dalej to nie jedzie.

Opublikowano

Nie wiem jakim programem, ale powiedział , że teraz już błędów nie ma.

Stwierdzil że głowica do remontu jest dlatego tak sie dzieje. Tylko nie wiem czy mam ochote wywalac kolejne 1200zł na naprawe głowicy

Opublikowano
Salas89 mógłbym cię prosić o podanie jakiś namiarów na tego mechanika "Ognia", dokładny adres i może jakiś tel. z Góry Dzięki