Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przyszła zima i mam następujący problem: mam ustawioną temperature na 30stopni na climatronicu (wył klima) nawiew na szybę, silnik zagrzany, a z nawiewu leci mi chłodne powietrze, jaka może być przyczyna? zauważyłem że jak jade jakiś czas np. autostradą równą prędkością powyżej 100km/h to leci cieplejsze powietrze ale jak stanę lub zwolnię to od razu chłodne :?: silnik 2.8 benzyna podwójny vanos, pomocy.

Opublikowano
Powinieneś sprawdzić czy wszystko ok, z układem chłodzenia, jak mówisz, że na autostradzie leci ciepłe a jak się zatrzymasz to znów zimne, może pompa wody dochodzi do kresu egzystencji.
Opublikowano
na logike jesli masz właczone na klimatroniku AUTO to jak nie masz na wskazniku 90st temp.to one bedzie ledwo co dawalo na samochód poniewaz cieplo ma za zadanie dogrzac najpierw silnik ale jak właczysz nawiew recznie np na srodek ale nie AUTO to powinno cos juz lekko zaczynac grzac nawet przy niskiej temperaturze sinika tak jest u mnie ale jesli zaden z tych sopsobow ustawienia nie pomaga to masz zawieszony silniczek od nawiewu cieplego i zimnego powietrza klapa temperatury wtedy wymiana one czasem sie zawieszaja raz działaja a raz nie komputer to powinien pokazac ale zacznij od prostych zeczy sprawdz czy masz płyn i czy go nie masz za mało potem czy jest obieg a potem to wyzej co napisalem
Opublikowano
no więc :? płynu w chłodnicy mam full bo zmieniałem w listopadzie i odpowietrzałem układ, zimne powietrze leci i na auto i na konkretnym nawiewie na nogi lub szybę ( oczywiście przy temp. silnika 90stopni ) aha gdzie ten silniczek od nawiewu się znajduje? i jak sprawdzę czy jest zawieszony?
Opublikowano

Witam,

podepnę się pod temat. Właśnie wróciłem z przejażdżki i zauważyłem że mam podobny problem co banditoss. Do tej pory było wszystko w porządku, przy stałej prędkości na autostradzie jako tako leciało ciepłe powietrze ale jak tylko zjechałem na boczną drogę z nawiewu zaczęło lecieć wręcz zimne powietrze. Czy jedyna diagnoza to zepsuta pompa wody(ile może kosztować jej wymiana), mogą być jakieś inne przyczyny?

Pzdr,

Marcin

Po co jeździć jak można latać...BMW
Opublikowano
pompa wody raczej odpada,jezeli pompa by siadla to by silnik sie przegrzewal,banditos pisales ze ostatnio zmieniales wode i odpowietrzales,moze zle odpowietrzyles,dales na maksa na cieplym ogrzewanie przy odpowietrzaniu?
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano
tak odpowietrzone jak należy, problem już miałem wcześniej przed wymianą tylko nie dokuczał tak bardzo ponieważ nie było takich mrozów :) ktoś ma pomysły jeszcze co może być tego przyczyną ? :?: