Skocz do zawartości

320d - jak otworzyc samochod bez aku i kluczyka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Jestem szczęsliwym opsiadaczem compacta od kliku miesięcy . Problem pojawił się w momencie gdy zaczeła zbierać się woda w okoklicach aku ( nie zauważyłem tego) , przez ostatnie mrozy zamarzła przez co najprawdopodbniej rozładowałą mi aku. Do sedna . Korzystając z ocieplenia chciałem wyjąć aku , roztopić lód, przepchać dziurkę która się zapchała i podładować akumulator. Zrobiłem też tak. Problem w tym ,że przez moją głupotę zamknełem samochód (bez aku) , kluczyk od kierowcy nie działa , kręci się luźno w kółko ( zawsze z pilota otwierany) i nie wiem jak otworzyć teraz samochód aby dostać się jakoś do bagażnika. Jakieś pomysły ?

Serdecznie pozdrawiam

Opublikowano
Pdładowac mozesz podpinajac plus pod kleme plusowa ktora jest wyprowadzona pod maska kolo podgrzewacz czy webasto,a minus na bude.
Opublikowano
Albo prostownik pod zarowke od oswietlenia tablicy jak nie masz dostepu pod maske.
Opublikowano

dzięki koledzy za odpowiedź .

Załatwiłem to następująco - akumulator , kable - plus na rurę wydechową , minus pod żaróweczkę od blach. Jak złapało na chwilkę to z pilota już otworzyłem :) !

Straty to żarówka za 4 zł.

Pozdrawiam

Opublikowano
dzięki koledzy za odpowiedź .

Załatwiłem to następująco - akumulator , kable - plus na rurę wydechową , minus pod żaróweczkę od blach.

Chyba coś nas oszukujesz :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
TC, autor pisał, że mu się kluczyk dookoła w zamku klapy kręci, a jak zamek uwalony to lipa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale przynajmniej my touringowcy nie narzekamy, że nam sprzedali auto z nieskładaną kanapą tylną :D
Opublikowano

Spokojnie mam w sprzedazy awaryjny otwieracz do prawie każdego BMW w cenie 2.99 :wink:

Foto poglądowe:

http://remontostrowwlkp.blox.pl/resource/Kostka_Brukowa.jpg

Sorki nie moglem sie powstrzymac, ale temat w stylu jak mam ukrasc auto, przynajmiej po zatytulowaniu a jest proste rozwiazanie robilem to dwa razy dla ludzi Uniwersalny zamek centalny zamontowany w drzwiach kierowcy z akumulatorem od hulajnogi, nie ma pradu nie ma kluczykow ale jest awaryjny pilot ktory zawsze otworzy auto :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

M, a masz w innych kolorach? :mrgreen:

W zeszłym tygodniu montowałem do A-Klasy takiego uniwersala z allegro i rzeczywiście, mały aku (byle naładowany był hehe) i problem z głowy.

Opublikowano
TC, autor pisał, że mu się kluczyk dookoła w zamku klapy kręci, a jak zamek uwalony to lipa.

NIE autor napisał że kręci mu się dookoła w drzwiach , ja sądzę że nie miał pojęcia że jest awaryjne otwieranie bagażnika......

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamykasz centralny zamek z pilota. Potem otwierasz z pilota sam bagażnik, kluczyk wygodnie kładziesz na podłodze bagażnika, wyjmujesz aku i zapominając o kluczyku zamykasz klapę bagażnika, ktora się oczywiście zatrzaskuje :cool2:
Opublikowano
No tak - podchodzę do zamkniętego auta i otwieram tylko bagażnik, wyjmuję aku i zamykam bagażnik. Bardzo proste :mad2: Dobrze, że zarówno można ten bagażnik zamknąć jak i otworzyć bez baterii :mrgreen: :D
  • 2 lata później...
Opublikowano

Potwierdzam to co napisał TC. Minus do rury wydechowej, plus do podświetlenia tablicy (prawa żarówka, prawa jej strona) i klikać na pilocie.

Samochód elegancko otwarty po całym dniu próbowania wszystkich innych sposobów.

Strat zero (kwestia podania plusa na odpowiednią stronę żarówki).