Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie ,

bmw e39 1997 2,8 automat

dzięki temu forum rozwiązałem już kilka problemów więc może i tym razem się uda.

Problem zaczął się po tym jak padł akumulator , wyjąłem go na noc i naładowałem. Rano okazało się ze zamarzł zamek bagażnika , więc jak to w sedanie , położyłem oparcie kanapy , wgramoliłem się do bagażnika i po ciemku włożyłem aku . podłączyłem kable i zaiskrzyło dość mocno. Wtedy zdałem sobie sprawę ,że odwrotnie przyłożyłem. Zmieniłem od razu ale alarm wył już jednostajnie , więc do mechanika pod kompa i wszystko zrobili poza radiem , którego podświetlenie i zegarek działało.

Wczoraj natomiast po dwóch dniach od tego zdarzenia wymieniana była jeszcze pompka spryskiwaczy , po odebraniu auta okazało się ,że nie działają zegary , nie działa podświetlenie zegarów , nie ma zegarka . Ręce opadają , może macie jakieś pomysły co to może być ?

Na zegarach nie ma nic , zero , wszystkie wskazówki na dole , nie działają te wyświetlacze na dole od przejechanych km itd

Z góry bardzo dziękuje za każdą sugestie

Opublikowano
Może trzeba sprawdzić bezpieczniki? Działanie zegarów jest jakoś powiązane z radiem.Kiedy wyjąłem oryginalne radio zgasły zegary. Po włożeniu radia z powrotem reset (odpięcie aku) i wszystko zaświeciło.Powodzenia.
Opublikowano

Myślisz ,że reset w tym przypadku pomoże? Zrobię tak jak wrócę z pracy.

Słyszałem jeszcze o jakimś module , który jest koło nóg pasażera po prawej stronie. Wyciągnę wtyczki i trochę je przeczyszczę .

Co do bezpieczników to są jakieś odpowiedzialne za zegary? Jeśli chodzi o radio

to nad akumulatorem a zegary?

Wielkie dzięki za chęć pomocy .....

Opublikowano
Myślisz ,że reset w tym przypadku pomoże? Zrobię tak jak wrócę z pracy.

Słyszałem jeszcze o jakimś module , który jest koło nóg pasażera po prawej stronie. Wyciągnę wtyczki i trochę je przeczyszczę .

Co do bezpieczników to są jakieś odpowiedzialne za zegary? Jeśli chodzi o radio

to nad akumulatorem a zegary?

Wielkie dzięki za chęć pomocy .....

kolego bezpieczniki w schowku również odpowiadają za radio, wiec tam również zajrzyj i sprawdź czy wszystkie OK

http://i225.photobucket.com/albums/dd237/Losiowy/bezpieczniki.jpg

a według tej drugiej rozpiski za zestaw wskaźników na desce odpowiadają bezpieczniki 18,24,40

http://www.bmwauto.pl/bezpiecznikie39.gif

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Więc ,żeby odpowiedzieć co się stało muszę napisać ,że doszło do zwarcia kabelków gdzieś w podłodze, przez to nawet komp nie umiał połączyć się z elektryką auta. Wszystkie bezpieczniki były ok itd . Po naprawieniu instalacji wszystko wróciło do normy poza stanem mojego konta :(

Dzięki raz jeszcze za chęc pomocy :)