Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.od kilku dni panuje w mojej okolicy temperatura ponizej 5 stopni C .Czesto spada ponizej 15 st C.nie wiem czemu ,ale jak włączam przycisk max dioda nie swieci i nawiew sie nie włancza.czy jest to spowodowane niskimi temperaturami zewnetrznymi czy moze mi klima padla.dodam ze jak wlacze przysk klimy to dioda swieci ,ale ciezko mi zauwazyc czy klima dziala.prawdopodobnie przez niskie temperatury.czy ktotys z szanownych wlascicieli E53 mial podobny przypadek?czy u was przewietrzanie (przycisk MAX) zalcza sie w nisich temperaturach??
Opublikowano
Witam. Chłodzenie działa do temperatury +5 stopni. Druga możliwość tego przycisku to wykorzystanie ciepła zmagazynowanego w silniku do ogrzania wnętrza.
Opublikowano
W instrukcji jest ładnie o tym napisane ;) Polecam lekturę. A przewietrzanie MAX nie dziala ponizej +5 stopni, bo ponizej tej wartosci takze sprezarka od klimatyzacji sie nie włącza! :D Więc jedno drugie wyklucza, proste.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
sprezarka od klimy wlaczy sie nawet przy -5. Polecam praktyke a nie literature.

to moze masz czujnik uwalony i uwali ci sie dalej reszta jak bedziesz praktykowal sprezarke w takich niskich temp.

Opublikowano
sprezarka od klimy wlaczy sie nawet przy -5. Polecam praktyke a nie literature.

to moze masz czujnik uwalony i uwali ci sie dalej reszta jak bedziesz praktykowal sprezarke w takich niskich temp.

Zalecane jest co jakis czas wlaczys sprezarke klimy w celu przesmarowania.