Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich,mam wielki problem....zostawiłem auto na biegu na noc i był mróz... a gdy dziś chciałem odjechać to nie mogłem biegu wrzucić żadnego, a gdy próbuje wrzucić na jedynkę to tak jak tarcie trybów słychać i nie da się, sprzęgło jest takie ciągle wciśnięte jak je podniosę i nacisnę to zostaje tak nisko, a żeby odjechać to muszę zgasić go i wrzucić jedynkę albo wsteczny, odpalić i od razu gaz....ale i tak biegu potem nie można zmienić... jeśli ktoś ma jakieś pomysły to bardzo proszę o pomoc...
Opublikowano

jak masz możliwość wstaw go do garażu, musi się rozgrzać. To nie naprawa ale powinno rozwiązac problem z biegami.

Ostatnio miałem podobną kwestię z e34, choć nie model ma tu jakieś specyficzne znaczenie. Skrzynia ma swoje lata, sprzęgło również, przy długich ujemnych temperaturach wychodzą tego typu niedomagania. Ja w swoim też po nocce mam problem z wkleszczeniem biegu. Ale nie jest to na tyle problemem żeby sie przejmować. Sprawdź po rozgrzaniu olej w skrzyni i wysprzęglik.

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano
postaram się jutro go dopchać albo dojechać do garażu, i napiszę czy coś pomogło, a dlaczego na zgaszonym silniku mogę bieg wrzucać a na odpalonym nie mogę? żaden nie chce się wbić można jedynie ruszyć go w stronę pierwszego ale nie da się bo słychać tryby... :(
Opublikowano

jak wbijesz i odpalasz to odrazu rozrusznik napedza auto czy tylko silnik??

Niech postoi z godzine odpalony jak przejdzie to olej w skrzyni do bani ew awaria ukladu wysprzeglajacego pompa przy pedalach lub wysprzeglik

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

jak odpalam to chyba na samym rozruszniku bo postał jeszcze 2 dni to na biegu w ogolę ciężko mu było odpalić i bujnąć się ale w końcu ruszył lecz w ogóle nie miał mocy mimo ze pedał w do samej podłogi wciskałem ale w końcu jakoś dopchałem do garażu.

Ale na szczęście już po problemie, kupiłem płyn hamulcowy wjechałem na kanał i taka pompka od dołu auta kolega dolał jakieś 400-450ml i od razu pedał sprzęgła się podniósł z podłogi i twardy zrobił bez pompowania, biegi bez problemu się wbijają i auto śmiga już aż milo, problemem było to ze płynu było mało i był już stary i się skurczył od zimna... ale zwykła dolewka bez spuszczania starego załatwiła sprawę :)

dzięki wszystkim za wypowiedzi

Opublikowano

Nie dokonca dolewka bo jak jest w zbiorniczku to jest go oki

Kolega ci odpowietrzyl sprzegło na wysprzegliku poprostu :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D