Skocz do zawartości

320i auto przerywa na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich klubowiczów posiadam betke E36 320i z lpg i mam pewien kłopot od pewnego czasu autko przerywa mi na benzynie i na gazie na zimnym silniku lecz gdy się rozgrzeje jest ok wymieniłem sondę lambda czujnik położenia wału korbowego świece .i nie wiem co dalej

POMOCY!!!

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
odłącz przepływke i przejedz sie.Kolejna sprawa to wieczorem zobacz czy cewki nie mają przebicia,jak nie to wypinaj po kolei cewki(wypinamy,jak dzwięk silnika się zmieni to znaczy ze jest ok.Wpinamy i sprawdzamy następną).W ten sposób sprawdzisz na który ewentualnie cylinder nie pracuje
Opublikowano

Ja obstawiam którąś cewkę jak koledzy wcześniej, albo przebicie na którymś przewodzie zapłonowym - sprawdzaj po kolei każdą cewkę tak jak napisał Piotrek.

Pozdrawiam,

Prawdziwy facet ma wał a nie przeguby :P

Gdyby bóg kochał przedni napęd, to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami :D