Skocz do zawartości

Zamiennik - zderzak przedni po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Mam prośbę o poradę czy zamiennik zderzaka (Wersja po liftingu) będzie pasował w miarę podobnie jak oryginał? Chodzi mi o to czy spasowanie będzie na tyle dobre, że nie będzie za dużych szczelin miedzy zderzakiem a karoserią, albo innych odstających elementów?

Coś np. jak na tej aukcji: http://allegro.pl/zderzak-przod-nowy-bmw-5-e39-00-jakosc-q-w-wa-i1306969175.html

Pozdrawiam,

Piotr

Opublikowano

Nie wiem jak w tych seryjnych ale np w M-Pakietowych już wielu "testerów zamienników", którzy kupili taki zderzak narzekało trochę, że przy montażu trzeba czasem trochę pokombinowac bo nie jest to oryginał i czasem trzeba coś tu i ówdzie mocniej naciągnąc a poza tym te zderzaki były za krótkie przy kołach i krawędź samego zderzaka od strony koła była krótsza o jakiś 1cm niż krawędź błotnika i się przez to całośc nie zgrywałą tak jak powinna. Z daleka ponoc się to tak nie rzucało w oczy ale z bliższej odległości już ponoc drażniło gały. Ja bym chyba poszukał ładnej używki w oryginale skoro zamiennik i tak będziesz musiał lakierowac. Przy odrobinie szczęścia można znaleźc oryginał używkę w kolorze auta - zapłacic trochę więcej ale kupic ładny, który można zamontowac bez lakierowania.

Ty zrobisz jak będziesz uważał...

Pzdr.

Opublikowano

Cena niezła, ja bym pokusił sie o kupno.

Gdyż używka po lifcie będzie kosztować z 500 zl i wysyłka 100 bo duży przedmiot nowy 1300. Zazwyczaj trzeba i tak lakierować bo to przewalają na szrotach to coś pęknie ew wcześniejsze naprawy których nigdy sprzedający nie widzi.

Jak miałem e39 po lifcie to tez połamałem, kleiłem go kilka razy w sumie to sprzedałem samochód z takim ale wtedy zamienników do po liftingowych nie było

Opublikowano
Mi wsadzili zderzak z polcaru do e38, to listwy chromowane na nim odstają i halogeny jakoś tak nie za bardzo pasują. W błotniku jest za duża dziura na kierunkowskaz, więc mam szczelinę, a lakiernik mówił, że w wersji po lifcie jest za mały otwór i kierunki nie wchodzą.
marek
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po parkingowej stłuczce i prostowaniu błotnika wymieniłem przy okazji na zderzak poliftingowy, brakuje jeszcze halogenów i lewego reflektora, który też potrzaskałem :-). Póki co wsadziłem stare z piwnicy ;-)

Zderzak pasuje bez problemu. Nawet upchnąłem w nim ramke tablicy i listwy z przedliftingowego :-)

http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1210/p101017914bea.jpg

Opublikowano

no nawet niczego sobie!!! gracje :cool2: a powiedz mi jak otwory w takim zamienniku czy pasuja? kiedys kupilem zamiennik nadkola krotkiego :mad2: i nic wiecej. wyglad 1sza klasa.

pozdr matty!!!

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
Odnośnie otworów to przyznam, że nie zwróciłem uwagi czy lakiernik wiercił jakieś dodatkowy w nowym zderzaku. Zerknę pod listwami co i jak. Ze starego też pasują takie listewki plastikowe mocowane w dolnej części zderzaka i kratki plastikowe miedzy halogenami.
Opublikowano
Witam, Mam prośbę o poradę czy zamiennik zderzaka (Wersja po liftingu) będzie pasował w miarę podobnie jak oryginał? Chodzi mi o to czy spasowanie będzie na tyle dobre, że nie będzie za dużych szczelin miedzy zderzakiem a karoserią, albo innych odstających elementów?

Coś np. jak na tej aukcji: http://allegro.pl/zderzak-przod-nowy-bmw-5-e39-00-jakosc-q-w-wa-i1306969175.html

Pozdrawiam,

Piotr

Kolego co prawda miałem ostatnio doświadczenie z E36 w tej materii , ale jeśli chodzi o podróbki to JEDEN I TEN SAM BUBEL PRODUKOWANY PRZEZ TĄ SAMĄ FIRMĘ!

Niby nadkole miało być jak oryginał, może otwory jako tako "pasowały" ale mocowanie kanału powietrza zostało zastąpione wynalazkiem w kształcie jaja. Żadnej możliwości podpięcia tam tego kanału!!! Niestety poprzednie nadkole zostało ponitowane a gówniany "zamiennik" leży na półce jako dawca plastiku - do niczego innego się nie nadaje. NIE POLECAM !!! BMW TO NIE GOLF...