Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj zaginęła moja 118D, rok prod. 2008, srebrna, przebieg ok. 52 tys. km, na stalowych felgach, bez kołpaków, z lekkim wgnieceniem między tylnimi prawymi drzwiami i progiem (może być zaszpachlowane). Wskazania na "serwisomierzu"- klocki hamulcowe po około 10 tys., olej za 23 tys. km.

Autko ukradziono mi w POZNANIU!!!

Pozdrawiam wszystkich, w razie wątpliwości przy zakupie dajcie znać-zdradzę kilka szczegółów jeszcze.

p.s.Dowód rejestracyjny mam, prawdopodobnie auto będzie miało przebite numery (jesli nie pocięte na części).

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano
to rzeczywiście niemiłe - delikatnie mówiąc. A w jakich okolicznościach doszło do kradzieży - pytam w celach prewencyjnych. Pozdrawiam.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
W okolicznościach "normalnych". Stała zaparkowana, na drugi dzień już nie stała.;)

MIKE

"Pokazał taki międzynarodowy gest pokoju i przyjaźni, środkowym palcem" M.Sokół o geście Nicka Heidfelda :-)

Opublikowano

A jakie miała zabezpieczenia? Czy była możliwość wciągnięcia samochodu na lawetę?

Pozdrawiam i życzę odzyskania samochodu.

Przy okazji tak się zastanawiam jaki jest sens kradzieży 1 - czy z punktu widzenia złodzieja to jest cenny łup czy nie?

Opublikowano
OOOO :duh: żesz TY kurde naprawdę pierwsze słyszę aby się ktoś połasił na jedynke.... Na ubezpieczeniu nie oszczędzałeś mam nadzieje i że już niedługo zapodasz następną strzałe.... powodzenia i wytrwałości w czekaniu :mad2: albo na auto albo na kase.... 3 maj się :cool2:
Opublikowano
Współczuje znam ten ból. Jedyna pociecha że wzięli bez przykładania lufy do głowi i wybijania zębów bo tak tez się zdarza nawet za opla corsę. Mam nadzieję że ubezpieczona trochę się poprzewracasz ale kasę w końcu wypłacą, no ale strata duża nowe auto.
Opublikowano

Współczuję . Ale tego auta nie ukradł laik ! . Są dwie opcję .

1. Ktoś miał bardzo dobry sprzęt , ale taki sprzęt sporo kosztuję , lub miał gorszy sprzet ale wtedy musi wyciągać casa . Odczytywać , kodować to nie jest 5 min roboty tylko 1,5 do 2 godzin . Co naprawno było by zauważalne . Do tego musiał by mieć nowy czysty nigdy nie kodowany klucz .

2. Mechanik , lakiernik mógł sobie zamówić klucz po nr nadwozia . Kluczyk przychodzi już zakodowany wkładasz do stacyjki i pali . Więc sprawdź w serwisie po vinie czy przypadkiem nie był zamawiany klucz pod twój samochód .

Tutaj ja kierował bym sie tym że ktoś miał klucz od tego samochodu .

Opublikowano

Trzeba sie osobiscie pojawic w ASO z dokumentem tozsamosci, dowodem rejestracyjnym, a i czesto ze samochodem, zalezy to od humoru konsultanta.

Kluczyk przychodzi w zapieczetowanej kopercie, ktora zostaje otwarta przy wlascicielu samochodu. Oczywiscie nastepuje ponowna weryfikacja i spisanie dokumentow.

Tak wiec, w ten sposob nie jest proste uzyskanie kluczyka przez mechanika, lakiernika, itp...

Istnieja inna mozliwosc, a mianowicie szybkie podrobienie kluczyka z kostka immo w czasie przebywania samochodu w warsztacie, ale to juz wyzsza szkola jazdy.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Zrobić klucz wciskany taki jak jest w jedynce nie jest łatwe i laik napewno tego nie zrobi .

Serwisy święte nie są , z tego co wiem jeden albo dwóch dealerów w Krakowie z nowymi samochodami ( nie będę pisał kto ) siedzą za swoich pracowników. Którzy na przeglądzie ze zlecenia spisywali gdzie auto stoi , kodowali sobie klucze a za kilka dni odjeżdzali . Żyjemy w Polsce.

W normalnym świetle faktycznie zamówić kluczyk do BMW nie jest łatwe , dużo papierków itd.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja tu w ogóle się nie odzywam ale w tej sytuacji nie wytrzymałem . Nie chce mi się wierzyć Mikołaj ! Daj znać jak coś się zmieni....
Opublikowano

Po aucie nadal echo, pewno niejeden z nas już się golił maszynką jednorazową zrobioną z mojej bryczki.. :x

Powiedziano mi,że "jedynek" sprowadza się do Polski 15-20 tys. (!!! :shock: )-więc rynek zbytu na części jest.

MIKE

Opublikowano

z tymi ilościami sprowadzanych jedynek niezły kit ten ktoś pociska

tutaj masz miesieczne raporty SAMAR

http://www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,4/new/60559/__Polska-Import-aut-u%C5%BCywanych-w-pa%C5%BAdzierniku.html

miesięczenie sprowadza się do Polski średnio 2,5 tys wszystkich modeli BMW czyli 30 tys rocznie, do tego ok 12% stanowią samochody w wieku 1-4 lata a jedynki są produkowane 6 lat. Niech więc samochodów do 6 lat będzie 30% mamy więc 9 tys beemek do 6 lat wszystkich modeli. Jaka jest popularonośc jedynki w Polsce wiemy wszyscy więc ile w tych 9 tys może być jedynek, moim zdaniem +- 1 tys.

Ta liczba 15-20 tys to liczba przesadozna nawet w stosunku do wszystkich jedynek zarejestrowanych w Polsce od 2004r łacznie z salonowymi.

Opublikowano
z tymi ilościami sprowadzanych jedynek niezły kit ten ktoś pociska

tutaj masz miesieczne raporty SAMAR

http://www.samar.pl/__/__la/pl/__ac/sec,4/new/60559/__Polska-Import-aut-u%C5%BCywanych-w-pa%C5%BAdzierniku.html

miesięczenie sprowadza się do Polski średnio 2,5 tys wszystkich modeli BMW czyli 30 tys rocznie, do tego ok 12% stanowią samochody w wieku 1-4 lata a jedynki są produkowane 6 lat. Niech więc samochodów do 6 lat będzie 30% mamy więc 9 tys beemek do 6 lat wszystkich modeli. Jaka jest popularonośc jedynki w Polsce wiemy wszyscy więc ile w tych 9 tys może być jedynek, moim zdaniem +- 1 tys.

Ta liczba 15-20 tys to liczba przesadozna nawet w stosunku do wszystkich jedynek zarejestrowanych w Polsce od 2004r łacznie z salonowymi.

Też mi się tak wydaję, w moim mieście, gdzie mieszkańców jest około 50tys. Ilość sztuk BMW 1 = 5 może 6 :)

Opublikowano
strasznie przykre to jest ale trzeba być dobrej myslli ze albo sie znajdzie albo odszkodowanie bedzie na tyle duże ze kupisz sobie jeszcze ładniejszą :(