Skocz do zawartości

mam pytanie czy to jest winna mechanika?bmw E30 1,8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam takie pytanie: dwa miesiące temu wymieniałem uszczelke pod głowicą, mechanik stwierdzil ze nie potrzeba nic z glowica robic twierdzil ze jest ok! dodam ze mial splanowac glowice!przejezdzilem miesiac i zaczelo sie dolewanie wody do chlodnicy bo szybko znikala, pojawilo sie "masełko" na wlewie oleju, i na miarce, na niskich obrotach falowal,i bialy dymek z tlumika,az autko stanelo bo tak jakby mocy zabraklo!

mam ptanie czy to jest ewidentna wina mechanika???

czy mam prawo go obciążyc teraz kosztami?

jak tak to jakie koszta powinien poniesc?

pozdro

Opublikowano

:shock: O ile dał tylko uszczelke nowa na krzywą głowice to jest winny :x mechanik .Głowice powinien teraz zdemontowac i planowac na własny koszt!! nie wspominając o oleju ,płynie i uszczelkach

Aha ja nadal nie mam mechanika dobrego!! i jestem zmuszony sam działac

Pozdro

....::::::BMW-KLUB-POZNAŃ::::::.....

Robert (Rekin_Poznań)

Moje bmw ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=14423

http://img26.imageshack.us/img26/7793/podpispict00171va.jpg

Opublikowano

Hey, ja mialem miesiac temu zmieniana glowice i uszczelke i tez mi troche faluje, ale to bardziej gdzies lewe powietrze lapie, a z tego co ja wiem to planowanie glowicy przy wymianie to podstawa wiec moze powiedzial ze zrobi planowanie a nie zrobil i kase wzial :), bo to nie mozliwe zeby w takim czasie padla uszczelka..

a czy mozna go obciazyc kosztami, to niech juz sie ktos inny wypowie bo ja nie wiem :)

Opublikowano
jeśli uszczelka został krzywo założona, albo głowica za słabo dokręcona, to mogło ją wydmuchać - gadałem ostatnio z kolegą mechanikiem i powiedział mi, że oczywiście lepiej jest splanować głowicę, ale jak się tego nie zrobi, to nie powinno być kłopotów, tyle, że na krócej starcza.... chyba, że głowica była zdegormowana - czasem trzeba też splanować blok

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
mam ptanie czy to jest ewidentna wina mechanika???

czy mam prawo go obciążyc teraz kosztami?

Przejrzyj strony organizacji konsumenckich, spisz sobie paragrafy, że brzmieć groźniej i skuteczniej straszyć sprawą cywilną w sądzie, a potem jazda na rozmowę z mechanikiem-patyrakiem :!:

:doh: Chociaż nie wiem, czy po takim numerze pozwoliłbym mu choćby tylko sprawdzać ciśnienie w oponach. :doh:

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano

auto juz jest u inego mechanika,ktory wystawi mi na wszystkie czesci faktury,i tak jak piszecie zglosze sie z tym do niego!

wlasnie dzwonilem do tego mechanika co mi to zjebal,uswiadomilem go ze musi kryc koszta,troche sciemnial ze "maslo" w na wlewie od oleju i na miarce jest od spalin bo gdzies sie dostaja do silnika itd. a okolo miesiaca wczesniej bylem u niego z tym problemem wiec wiedzial co sie swieci i stwierdzil,ze woda w chlodnicy gdzies wycieka,a "maslo"jest od oleju!tak mnie zbyl!!! ale teraz jak mnie dokonca uswiadomiliscie to bede walczyl o swoje i nie podaruje!!!

Opublikowano

Powiec lepiej co to za leszcz :worried: ci tak auto zrobił .Zeby nikt z wlkp sie tam nie pojawił u tego fachury :worried:

Zareklamuj go :norty: pewnie sie ucieszy na dobrą opinie :twisted2:

....::::::BMW-KLUB-POZNAŃ::::::.....

Robert (Rekin_Poznań)

Moje bmw ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=14423

http://img26.imageshack.us/img26/7793/podpispict00171va.jpg

Opublikowano

mam nadzieję że kazałeś sobie wystawić chociaż paragon na wymianę uszczelki bo jeśli nie to możesz raczej pisać na Berdyczów lub do dyrekcji dzwonków tramwajowych prawnie nie masz żadnego dowodu że facet robił cokolwiek przy twoim samochodzie

Niestety takie czasy że każdy chce aby było taniej i nie chce żadnych faktur ani paragonów co czasem może się okazać dużo droższe

jednak bądzmy dobrej myśli może facio się przyzna do błedu :modlitwa: