Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam taki problem z 735ia automat z 91roku ,tzn gdy krece silnikiem nie chce zaskoczyć,czasami tak jakby chciał a czasami się wiesza i wogóle nie kręci..jedni mówią że to bendix a drudzy że pompa paliwowa,nikt poprostu nie zna się na tym...proszę pomóżcie albo jjak znacie kogoś w Poznaniu kto by mi pomógł to proszę o kontakt najlepiej na maila [email protected] lub gg 4528939 kogoś potrzebuje kto by mi pomógł bo nie mam czym tego zacholować bo to trochę waży a na dodatek to automat czyli nie da się zapchnąć..
Opublikowano

Witam

Troche niedokladnie podajesz objawy.Co to znaczy raz kreci araz sie wiesza?Posprawdzaj po kolei.

iskra,doplyw paliwa /cisnienie/,czujnik obrotow ,przeplywomierz,wtrysk rozruchowy/jezeli wystepuje,/kopulke, swiece itd.przyczyn moze byc kilkadziesiat

pozdrawiam

Opublikowano

Jeżeli podczas rozruchu, rozrusznik kręci silnikiem i nagle w pewnym momencie słychać, że rozrusznik kręci, ale nie kręci silnikiem to do wymiany Bendix.

W sytuacji, kiedy rozrusznik nie chce zakręcić, to szczotki na rozruszniku lub spadek zasilania prądowego lub masy, w wyniku słabego akumulatora ewentualnie braku kontaktu przewodów zasilających gdzieś na złączu.