Skocz do zawartości

Ile wytrzyma automat w 530d z lawetą ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Powiem Ci że to dziwne, ale znalazłem to tylko w tej wersji:

http://prawo.ekologia.pl/Prawo_ochrony_srodowiska/doc/WDU20030320262/1/Warunki_techniczne_pojazdow_oraz_zakres_ich_niezbednego_wyposazenia.html#t1

Dział II Wymiary, masy i naciski osi pojazdu.

Inne kopie tego rozporządzenia nie zawierają tej części i nie bardzo rozumiem czemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co ma się przepis do trwałości skrzyni automatycznej,wrócmy do tematu bo to ciekawe.Mam B,B+E,C,C+E,D,D+E do tego kursy przewozu osób i przewozu rzeczy.Ktoś przebije :D A przepisy są jakie są prosze zajrzec w nie i będzie jasne.
ec2Wze6.jpg
Opublikowano
jeżeli chodzi o prawko to Cię przebijam, mam wszystkie kategorie ABCDE, a przepisy widać jak są pomącone.
  • 8 lat później...
Opublikowano
W tym zamieszaniu chodzi o to, że pod pojęciem "hamulec" w ustawie jest rozumiane urządzenie uruchamiane z miejsca kierowcy razem z hamulcem pojazdu holującego. Hamulec najazdowy jest urządzeniem bezwładnościowym i tej definicji nie wypełnia. A więc przyczepa z hamulcem bezwładnościowym jest decyzja facto przyczepą bez hamulca w rozumieniu kodeksowym. Stąd wzięło się dodanie warunku 1,33 DMC przyczepy > DMC holownika w przypadku wyposażenia jej w hamulec najazdowy