Skocz do zawartości

323i rozrusznik pyk a nie kręci wina akumulator?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.a wiec tak silnik jest po bardzo poważnym wypadku gdzie auto dostało w tył,silnik i skrzynia zerwał sie z poduszek,ale nic nie pekło(drzewo weszło do prawie połowy tylniej kanapy)silnik po uderzeniu pracował jeszcze chwile.wymieniałem w nim sprzęgło,skrzynia pracuje bez zmian(tak jak przed wypadkiem)czy mogło sie cos zastać w silniku ze rozrusznik nie ma siły ruszyć??wypadek był5miesięcy temu..

_______

Prosiłem o uzupełnienie informacji w tytule. W końcu sam poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Otrzymujesz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

jakie auto jaki silnik - uzupełnij info w tytule tematu!

Zobacz na innym akumulatorze i sprawdź ten rozrusznik, może się skończył...

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

tak jak kolega radzi.załóż klucz na koło pasowe o zobacz czy możesz obrócić wałem.Jeżeli tak to wina aku lub rozrusznika.Możesz także probować odpalić na krótko tj włączyć zapłon i podać prąd bezpośrednio na rozrusznik.

Na moja oko to wygląda na automat rozrusznika

Opublikowano
silnik to 323i ten rozrusznik miał kiedys coś takiego że ze dwa razy jak próbowałem odpalić to był tylko taki swist,to było dosłownie kiedys ze dawa razy.spróbuje przekręcić kluczem koło a jak to nie pomoże to z popychu spróbuje.auku nałdowany na full więc myśle że to nie wina aku.dzięki za pomoc
Opublikowano
mi rok temu w cinquecento pykał rozrusznik po przekręceniu kluczykiem i auta nie szło zapalić. Wykręciłem rozrusznik wyczyściłem szczotki itd i działa do dziś :)