Skocz do zawartości

jakie naglosnienie w 320d 2003r jesli nie harman to co ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanie ,nie moge nic na ten temat znalesc

jakie inne naglosnienie poza harmanem bylo montowane w BMW

model z marca 2003r

w konkretnym aucie ktore mam na mysli jest radio c43 bizness z cd

oczywiscie glosniki itd ,ale nie mam zielonego pojecia jakie, zwykle jesli jest to harman to sa napisy,w tym konkretnym aucie na glosnikach nie ma zadnych napisow,i nie wiem co tam jest

szukam w google i tez nic nie moge znalesc

albo zadaje malo precyzyjne pytanie

bede wdzieczna za info co to moze byc

vin mam rozkodowany,ale nie ma tam slowa na temat audio,poza radiem

pzdr

Opublikowano
W E46 występowały trzy typy naglosnien, standardowe, hifi i Harman, jezeli w vin nic nie jest napisane to znaczy ze masz standard czyli nie masz dodatkowych glosnikow w drziwach po srodku przednich. Chcesz wymienic glosniki standardowe na lepsze? Można zaczac od tuby.
Opublikowano

dzieki serdeczne

no szkoda ze to nie harman,znajomy ma 330da z harmanem,to tak zap....sound ze glowe urywa

jestem muzykiem to wiem co mowie, gwizdki tylko nie wytrzymuja ,ale 99% jest mega sound

pozdr

Opublikowano
osobiscie posiadam H/K jest OK ale jakos głowy nie urywa :? wydaje mi sie że BOSE w audi lepiej dopracowało "granie" aczkolwiek muzykiem nie jestem :D
(*pozdrawiam*)
Opublikowano
Mi bardziej pasuje Harman Kardon niz Bose w audi bez dwoch zdan. Harman pieknie gra ale gwizdki faktycznie nie dobrali..
Opublikowano

o Bose sie nie wypowiem bo nie znam,sporadycznie mialam okazje przypadkiem

h/k poznalam dosyc dobrze

no ale przezyje bez:)

bedzie ciszej i skromniej

ta moja wersja 320 nie jest chyba na specjalnym wypasie

ale stan rekompensuje wszystko

dzieki

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam ;) Mam parę miesięcy młodszą e46 i podstawowe nagłośnienie prezentuje się następująco:

- przód: 2x Głośnik szerokopasmowy systemu stereo 50-10.000HZ + 2x Głośnik tonów wysokich stereo

- tył: 2x Głośnik szerokopasmowy systemu stereo 50-10.000HZ (według nr części są to te same głośniki co w drzwiach przednich)

http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?model=AS71&mospid=47635&hg=65&fg=20

Głośniki są firmy HAES wyprodukowane na Węgrzech. Rozmiar dość nietypowy ok 159mm średnicy, malutki magnes ok 60mm średnicy, membrna papierowa. Już na oko nie wyglądają na coś co mogłoby porządnie zagrać :wink:

Niestety nie miałem okazji porównać do HK w tym samym aucie. Jednak z tego co mi wiadomo system HK ma dodatkowy wzmacniacz oraz głośniki średniotonowe w drzwiach przednich oraz tylnych, możliwy był również "subwoofer system hifi" w tylnej półce (głośniki 6x9 cala zamontowane "do góry nogami"). Jestem pewny że gra zdecydowanie lepiej niż podstawowe audio w e46, jednak spotkałem się z opiniami że jak na HK to gra bardzo słabo...