Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podczas jazdy dwukrotnie skrzynia biegów rozłączyła swoją pracę, straciłem wszystkie biegi do przodu oraz bieg wsteczny. Skrzynia nie pracowała również w trybie awaryjnym. Podczas kontroli komputerem nie wykazało żadnych błędów. Po kontroli komputerem skrzynia zaczęła pracować prawidłowo, przejechałem ok 50 km skrzynia funkcjonowała bez problemu i na automacie jak i również tip - troniku. Po nocy kiedy ruszyłem samochodem przejechałem ok 500 m i ponownie straciłem wszystkie biegi. Czy to może być problem z elektroniką a może ze sprzęgłem kinetycznym :?: :?: ?
Opublikowano
tylko czy sprzegło, aż tak by padło, żeby nie przenosiło napedu w 100%, dziwna sytuacja. miałem kiedyś problem ze sprzegłem w automacie, autko nie maiło siły jechać. obroty rosły normalnie przy przyspieszaniu, a auto rozpedzało sie mizernie. regeneracja pomogła.
Opublikowano
Niestety dzisiaj się potwierdziło, padła pompa olejowa w skrzyni biegów i sprzęgło kinetyczne. Z tego co się zorientowałem dosyć często skrzynie GM padają, a są między innymi w E46 330, X5