Skocz do zawartości

318i Jak działa oświetlenie wnętrza po otwarciu pilotem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie mam do was pytanko, jak to u was w waszych Buniach jest, chodzi mi o oświetlenie wnętrza tzn jak otwieracie samochód z pilota central to czy zapala się oświetlenie w wewnątrz ,bez otwarcia drzwi, bo zauważyłem że u mnie nie , otwieram z pilota i nadal w aucie jest ciemno,czy powinno być inaczej jak tak to gdzie jest problem jak to można zrobić ps. widziałem u innych kolegów innych marek że otwierają central z pilota i wtedy zapala się takowe oświetlenie nadmieniam że w chwili otwarcia zamków drzwi są nie ruszane. Proszę o odpowiedz i pomoc.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu. Drugi raz zwracam Ci uwagę i dostajesz ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Powinno w momencie otwarcia auta pilotem(drzwi zamknięte) zapalać lampkę, a w momencie przekręcenia w stacyjce kluczyka w pozycję 1, lampka powinna płynnie gasnąć, tak samo powinno być jak zamkniesz pilotem drzwi, powinno ściemnić płynnie.

Zobacz czy masz przełącznik w lampce w pozycji środkowej, jeśli nie ,nie będzie działać.

Opublikowano

Siema.

To chyba bywa różnie. U mnie po otwarciu drzwi z centralnego w samochodzie jest ciemno, dopiero po otwarciu drzwi zapala sie swiatło, a po zamknieciu badz przekreceniu stacyjki plynnie gasnie. No chyba ze cos mam nie tak hmmm :roll: :roll: :roll:

Pozdro :mrgreen:

Opublikowano
no właśnie przełącznik mam na środku i po załączeniu pilotem, otwórz drzwi, oświetlenie nie świeci zapala się dopiero po otworzeniu klamką gdzie jest problem i jak to naprawić .
Opublikowano

Masz źle podłączony centralny (tzn.inaczej niż powinno być).

A czy jeśli otworzysz kluczykiem centralny zamek ,to światełko zapala się( bez ruszania klamki)?

Opublikowano
nie jak kluczykiem otwieram to też się nie zapala dopiero zaświeci jak otworzę ręcznie drzwi klamką, jak to naprawić .
Opublikowano
Być może odpowiedzialny za ten stan jest brak modułu komfortu. Może ktoś mądrzejszy się wypowie czy tylko z takim modułem działa czy bez niego również.

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano

Witam

Mam w domu dwa e36 z pilotem w kluczyku oryginalnym. Otwieranie z pilota zawsze zapala lampkę w środku, tak jak ktoś to napisał.

W 1992 roku nie było jeszcze pilotów w kluczyku, zapewne nie było też pełnego modułu komfortu. W moim E30 z centralnym zamkiem też światełko odpala się dopiero po otworzeniu drzwi, a gaśnie płynnie po przekręceniu kluczyka.

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

dziwne ja mam e36 z 1994 i mam osobno i kluczyk i pilot i immobilajzer i tez jak otwieram pilotem albo kluczykiem to sie swiatelko niezapala a jak otworze drzwii to tak a potem plynnie gasnie jak odpalam a ciekawi mnie ten osobny immobilajzer taka czarna paleczka z dioda wy tez tak macie??

e36 3series 18is 1994