Skocz do zawartości

Poradnik kupujacego 535d-prosba o zrobienie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Noszac sie zamiarem kupna 535d chcialbym byc mozliwie jak najbardziej przygotowany na sprawdzenie jak najwiecej rzeczy abym z czystym sumieniem byl pewny zakupu.

Prosze Was forumowiczow, szczegolnie wlascicieli 535d o wypisywanie rzeczy, czesci mechaniczne i elektryczne jakie i jak nalezy sprawdzic i ocenic czy sa dobre czy wadliwe......

Dziekuje

BMW 535d Msport 2008r, jak nowka :) .... juz moja
Opublikowano
Radzę Ci pojechać do ASO chociażby z racji tego, że będziesz mógł wynegocjować o wiele niższą cenę niż proponuje Ci osoba sprzedająca. Jak wyjdzie coś co właściciel zataił, płaci właściciel, a jeżeli wszystko co powiedział się sprawdzi płacisz Ty (tak powinno być). Ja dzięki ASO wytargowałem 8000zł także polecam (jak wiadomo za wszystko w ASO płacisz dwa razy więcej i taką też wycenę naprawy Ci zaproponują, a to się wiąże z większym upustem cenowym). Kosztuje to około 600zł ale jak widać z mojego przypadku warte zachodu. No a po za tym radzę przed kupnem wsiąść do samochodu i go trochę „po katować” bo w tym modelu jedna z turbin potrafi się zawieszać (ja mam ten problem), a to długa droga do wyprostowania tego problemu. Powodzenia :cool2:
Opublikowano
.....mam przyklad z ASO jak kolega sprzedawal swoja 525d(moze opisze to pozniej)......absolutnie nie mozna im ufac w 100%
Opublikowano
ufać może nie można , ale możesz być pewien ze podadzą ci kiedy auto było i z jakim przebiegiem a to już dużo przy zakupie auta , kolega sprawdzał ost. Audi A8 która miałą cofana 3razy licznik :norty: a i mądry mechanik prześwietli dokładnie auto :) i możesz się dowiedzieć co było wymieniane itp :)
Opublikowano

witam

....glownie to boje sie skrzyni biegow bo poraz pierwszy bede mial auto z automatem.

Czy w modelu 535d (rocznik 2005-2007 przed liftem) sa montowane rozne skrzynie automatyczne czy tylko jeden rodzaj (absolutnie nie znam sie na tym :) ) ......jesli rozne to jaki rodzaj, typ jest najlepszy i jak taka skrzynie sprawdzic czy nie ma jakis oznak uszkodzen czy zuzycia.... na zimnym czy cieplym silniku...??

Dziekuje za odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę, że skup się na tym żeby auto miało naprawdę niski przebieg a nie tylko na wyświetlaczu, to masz małe szanse wpakować się w g... Nie szukaj najtańszych ofert i jedź na sprawdzenie do dobrego, poleconego serwisu. Jak auto jest świeżo sprowadzone to masz prawie zerowe szanse, że ma autentyczny przebieg, bo by było za drogie żeby ktoś je w Polsce kupił. Mam niezły ubaw jak widzę te E60 diesel'e na allegro czy innym otomoto, które mają książki serwisowe itd. Jeżeli książka nie jest totalnie podrobiona to z kolei ma np ostatni wpis 180 tys w marcu 2009, a auto ma 185 tys km na liczniku. :D, bo dziwnym zbiegiem okoliczności jego właściciel nagle przez 1,5 roku zrobił 5 tys km, gdy w poprzednich latach robił 40-50 tys km rocznie. :D :D :D Co ogłoszenie na allegro to lepszy kabaret. ;) Najlepiej szukaj w Niemczech ale wtedy musisz się liczyć z konkretną kwotą za takie auto.
Opublikowano
Czesc, kolego krytek , kiedy bedziesz sprzedawal swoja e60 530d sport ? byc moze bylbym zainteresowany.

...juz sprzedalem jakis czas temu..... teraz mam autko przejsciowe :)