Skocz do zawartości

330d Turing Zmiana na POLIFTINGOWY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,ja obstawiam minimalną kwotę 10 tys.W zeszłym roku za uszkodzony tył mojej 320 e 36 dostałem 3200,a uszkodzenia wcale niebyły takie grozne ( faktyczny koszt naprawy 1500 ),a firma która rozliczała szkodę była jedną z najbardziej dziadowskich firm na naszym rynku.Podobno PZU najlepiej płaci,pozdrawiam
Opublikowano
Auto było zrobione w ciągu dwóch dni. Kupiłem cały przód w kolorze (wszystko z jednego auta). Przezbrojenie zajęło mi ok 6 godzin. Podłużnice nadkola wszystko było igła więc trzeba było tylko odkręcać elementy i zakładać nowe. Chłodnice przetrwały w stanie igła. Jedynie co mi zostało to montaż spryskiwaczy do xenonu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A co jak byś oddał auto do warsztatu i wszystko zrobia Ci na cacy tak jak chcesz a ubezpieczyciel za to zapłaci. MOzna tak czy nie?

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przy naprawie auta z cudzego OC, obowiązują jednolite przepisy. Jeżeli auto można przywrócić do stanu używalności to naprawiać możesz do kwoty, która nie przekroczy wartości 100% auta.

Inna sprawa to wycena naprawy i to, co się tak naprawdę opłaca. Z tego co podejrzewam kolega wyszedł na tym dobrze, zrobił naprawę za free i jeszcze sie z części zostało. Zrobił by to w warsztacie, to w najlepszym razie było by tak samo (a bardzo możliwe, że gorzej) i kaski by nie zobaczył ani grosika :cool2:

Opublikowano
Ostatnią rzeczą o jakiej myślałem to zostawienie auta w warsztacie i rozliczenie bezgotówkowe. Jako że kupiłem cały przód za 3tys łącznie z kompletem chłodnic do 2.0 150Km. Wyszedłem na tym naprawde DOBRZE