Skocz do zawartości

kontrolka poduszki gaśnie po 2-3 min

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
u mnie gaśnie po 2-3 sekundach, wiec dwie min. to chyba długo - ale nie wiem na 100%
Bayerische Motoren Werke http://img482.imageshack.us/img482/7716/bmwsmiley9vq.gif
Opublikowano
Witam. Lampka powinna zgasnąć od razu czyli 2-3 s. Jak gąsnie po kilku minutach to oznzcza że sterownik zarejstrował jakiś błąd, jednak usterka obecnie nie występuje.
Opublikowano

witam

u mnie lampka od paduszki po przekreceniu stacyjki swieci, jak zalacze silnik to mryga, podczas jazdy po okolo 3 minutach swieci i nie gasnie, niewiem czym to jest spowodowane ale zaobserwowalem to po odlaczeniu akumulatora. przed odłaczeniem akumulatora bylo wszystko ok czyli lampka gasla po 2,3 sekundach, a teraz lipa.

Musze kiedys podjechac do elektryka i sie dowiedziec co by to bylo.

pozdrawiam.

Opublikowano

to o czym piszesz to chyba błąd w komputerze i trzeba jechać żeby to skasowali :(

wiem że np. robiąc coś przy zegarach nie można przekręcać stacyjki, a przed rozpoczęciem odłączania kabelków najlepiej wyjąć kluczyk ze stacyjki i odczekać 15-20 minut, bo po tym czasie komputer się wyłącza

też taki miałem jak wymieniałem żaróweczki, podłączyłem tylko jeden z 3 kabli z tyłu i przekręciłem stacyjkę, żeby sprawdzić czy się świecą i później też tak miałem że migała i się świeciła kontrolka poduszki

PZDR :8)

Bayerische Motoren Werke http://img482.imageshack.us/img482/7716/bmwsmiley9vq.gif
Opublikowano

witam

dołanczam sie do pytania z tym ze ma taki problem mam pozakładane poduchy wpiety rezystor 2.2 ohma na kleme oraz w poduche kieronicy (E46) wykasowany sterownik pomierzone wszystkie połaczenia poduszek(przez elektryka)a poduszki nadal świecą dodam ze kasowanie błedu przez komputer nic nie pomogło co moze być przyczyną?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam

dołanczam sie do pytania z tym ze ma taki problem mam pozakładane poduchy wpiety rezystor 2.2 ohma na kleme oraz w poduche kieronicy (E46) wykasowany sterownik pomierzone wszystkie połaczenia poduszek(przez elektryka)a poduszki nadal świecą dodam ze kasowanie błedu przez komputer nic nie pomogło co moze być przyczyną?

Nadal występujący błąd...

Ogólnie kontrolka SRS powinna się zaświecić przy przekręceniu kluczyka w I pozycję. Po czasie paru sekund powinna zgasnąć i koniec.

Wszelkie dłuższe świecenie, miganie, i inne świadczą o błędzie, który trzeba zdiagnozować i usunąć. Jeżeli występuje taka sytuacja, to układ poduszki jest wyłączony z działania.

Kai
Opublikowano
ja mialem to samo...... gasniecie poduchy po 2-3 minutach oznacza ze komp zarejestrowal jakis blad. trzeba go wykasowac. jesli bywasz w okolicach poznania lub szczecina to moge Ci pomoc i sprobowac wykasowac blad

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]