Skocz do zawartości

320d Podejrzany odgłos "ocierania"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

itam,

Od wczoraj wewnątrz auta zaczął dobiegać do mnie taki dziwny przytłumiony odgłos ocierania(tarcia, być może czegoś metalowego). Co pewien czas pojawia się tez niezbyt głośny stuk. Podobny dźwięk "tak jakby tarcia" słyszałem od zawsze ale trwał on tylko ułamek sek. - podczas przyspieszania na 1 biegu przy około 1400 obr.

Odgłos zmienia sie wraz z obrotami. Sadziłem ze to cos w komorze silnika, ale na zewnątrz odgłos jet jakby cichszy - silnik pracuje głośniej - wewnątrz auta jest odwrotnie. Podejrzewam dwumas albo sprzęgło. Dodam że nic nie zmienia wciśniecie lub wyciśniecie sprzęgła. nieważne tez czy się poruszam czy auto jest na jałowym. Odgłos pojawia sie i znika co kilka minut (trwa też kilka minut).

Mam nadzieje że za bardzo nie namieszałem z opisem. Jeśli ktoś miał juz podobny problem proszę o pomoc w diagnozie.

Z góry dziękuje i pozdr.

Opublikowano
A posprawdzaj czy przewody nie dostały się tam gdzie nie powinny, bo kiedyś mieliśmy w sprinterze coś podobnego, tylko my po około 200km zorientowaliśmy się, że mieliśmy w rozrządzie kable wysokiego napięcia :)
  • 8 miesięcy temu...