Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Kupiłem BMW e46 już jakiś czas temu ale mam z nim kilka problemów!

Poradźcie co mam zrobić i co wymienić?objawy:

-Auto jest mułowate(318i benzyna + LPG) mimo iż wymieniłem silnik auto ciągle ma muła!

-Auto szarpie podczas jazdy na każdym biegu raz mocniej raz słabiej jednak jest to odczuwalne i drażniące jakby traciło i zyskiwało na mocy - szarpie!

-Wymieniłem ostatnio amortyzatory tył oraz przód- jednak zaczęło mi z przodu pukać po najechaniu na dziurę co robić- co wymienić?

-Auto bierze mi płyn chłodniczy średnio raz na miecha muszę dolewać - przed wymianą silnika również brało- wentylator się załącza jednak płyn systematycznie tracę ?

-Czasem podczas jazdy pod autem słyszę jakby strzelanie podczas właśnie tego szarpania ktoś kiedyś mi powiedział że w wydechu jest dziura czy coś co to może być?

-Zdarza się że kierownica trzęsie się podczas jazdy i drży co z tym zrobić????

Prosiłbym o rzeczową konkretną pomoc gdyż sam nie wiem co i jak.

Pozdrawiam wszystkich i czekam na odpowiedzi z waszej!

Opublikowano

Dziękuje na przyszłość będę wiedział.

Jednak jeśli to instalacja to dlaczego podczas jazdy na benzynie też szarpie? miał ktoś z was podobny problem jak sobie z nim poradziliście?

Opublikowano
miałem podoba sytuacje kiedys w bmw e36 coupe silnik 1,8 is i jak miałem padnięta sonde lambda to szarpalo auto i skakały obroty ale tylko na benzynie jak sie przelaczylo na gas bylo wszystko idealnie
Bayerische Motoren Werke
Opublikowano
ale jak piszesz ze auto mułowate to moze silnik za mało powietrza dostaje cos moze z przepływomierzem sprawdzałes .?
Bayerische Motoren Werke